Pema ska anställa unga arbetslösa

Pema People i Norrköping vill förbättra jobbmöjligheterna för unga arbetslösa och nu blir chanserna bättre genom dotterbolaget God bemanning.

Nystart. Staffan Eklind, till vänster, är vd för det nya bemanningsföretaget God bemanning med inriktning mot unga arbetslösa. Michael Gozzi, till höger, är vd för Pema People som det nya bemanningsföretaget är en del av.

Nystart. Staffan Eklind, till vänster, är vd för det nya bemanningsföretaget God bemanning med inriktning mot unga arbetslösa. Michael Gozzi, till höger, är vd för Pema People som det nya bemanningsföretaget är en del av.

Foto: Ulla Ericsson

Norrköping2016-08-11 09:30

Pema köpte företaget God bemanning för ett år sedan och nu gör bemanningsföretaget en satsning för att nå ut till unga arbetslösa som av olika orsaker haft svårt att etablera sig på arbetsmarknaden.

– Vi kan vara med och bryta utanförskapet som många unga arbetslösa upplever, säger Michael Gozzi, vd Pema People. God bemanning ska jobba precis som Pema och göra det vi är bra på och vi kommer att titta på nya branscher där vi inte tidigare har varit verksamma.

Ansvarig för dotterbolaget God bemanning är Staffan Eklind som utsetts till vd. Han var tidigare affärsrådgivare till Pema People.

– Vi sneglar bland annat mot fastighetssektorn för att få de här unga människorna i arbete, säger Staffan Eklind. Vi ska samarbeta med stiftelsen Goodsport som använder ett bra koncept där man särskilt inriktar sig på att ge ungdomar i förorter en meningsfull fritidssysselsättning som sedan stegvis leder vidare mot jobb. Man kan även tänka sig att vi samarbetar med fastighetsägare här i Norrköping om det här uppdraget.

Om den unga arbetslösa kommer direkt till God bemanning och söker jobb eller dyker upp via arbetsförmedlingen eller andra kanaler är mindre viktigt. Det är resultatet som räknas.

– Vi ser en stor potential att hjälpa den som är på fel ställe i livet och behöver jobb, säger Michael Gozzi. Det är viktigt att Pema är med och tar ett gemensamt samhällsansvar. CSR finns allt oftare med som ett krav när vi skriver avtal och det är helt rätt att vi ska vara med och göra vad vi kan.

Fotnot: CSR betyder Corporate social responsibility och innebär att företag och organisationer medverkar till ett gemensamt samhällsansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!