Patrik ser med spänning på framtidens Norrköping

Julhandeln är över för den här gången och i Norrköpings butiker drar personalen efter andan. Men trängseln har minskat för vi klickar hem allt fler klappar med nätshopping.

NORRKÖPING2015-12-30 02:00

Shoppingstaden ­Norrköping är mitt i en flerårig utvecklingsprocess och framtids­utsikterna är mycket ljusa, menar Patrik Selin som är lokalordförande i branschorganisationen Svensk handel.

1 Hur mår handeln i Norr­köping?

– Generellt mår den bra men den har stora utmaningar att finna formen för framtiden. Ingelsta växer så det knakar, cityhandeln har sina givna ramar och Mirum-gallerians framtid vet jag i dag inget närmare om men tydligen händer det spännande saker i framtiden.

2 Vad är utmaningarna ­menar du?

– Vi är mitt i en stor förändringsprocess där staden växer åt olika håll och inflyttningen ökar. Detta ihop med att Ostlänken börjar byggas gör att Norrköping förändras och om vi tittar ett par år framåt i tiden ser jag en fantastisk stad där det är roligt att bo och jobba. Jag vet att både fastighetsägare och politiker har det långa perspektivet att vi nu skapar något bra för lång tid framöver.

3 Är det något som saknas i shoppingstaden Norr­köping?

– Vi som jobbar med handel måste bli bättre på att skapa upplevelser i butikerna. Jag jobbar på Mediamarkt och där hyrde vi in en robot från ABB en dag under julhandeln och lät den slå in kundernas julklappar. Kunden i dag vill bli road på olika sätt.

4 Vilken är Europas bästa shoppingstad?

– Oj, det där är svårt. Jag ­säger Milano om vi pratar kläder men sportgrejor är ju min passion. Jag har ett 30-tal slalomskidor.

5 Vad ska hända i ditt liv 2016?

– Jag fortsätter nog jobba i Västerås och om jag blir omvald som ordförande i Svensk handel i Norrköping fortsätter jag gärna jobba med det. Det är roligt.

6 Vilket är ditt livs sämsta köp?

– Tveklöst min direktimporterade bil från Belgien när jag var ung. Jag gjorde exakt alla fel man kan göra och motorn skar lite senare.

7 När bryter du mot lagen?

– Det finns nog en och ­annan fortkörningsbot i mitt register men jag har lugnat mig. Det skulle vara hemskt att förlora körkortet.

8När gjorde du bort dig ­senast?

– Det blir inom kort eftersom jag lovade personalen springa lättklädd runt varuhuset om vi slog försäljningsrekord under black friday.

9 Vem i hela världen vill du helst bjuda på middag?

– Det får bli Petter Stordalen. En fantastisk entreprenör. Vi kan ses på Petters hotell Cooperhill i Åre och avsluta med skidåkning.

10 Säg något du saknar?

– Jag tycker det är dags för en unviersitets­utbildning med handels­inriktning.

Vem är han?

Namn: Patrik Selin.

Ålder: 47 år.

Jobb: Ordförande Svensk handel Norrköping/Varuhuschef Mediamarkt Västerås.

Bor: Norrköping.

Fritid: Slalomåkning, golf, jakt och fritidshuset i Arkösund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om