Pannkaksklubben bästa UF-företaget

Fem unga företagare från Kunskapsgymnasiet i Norrköping vann regionfinalen som Bästa UF-företag med sina fyllda pannkakor. Nu väntar SM i maj.

Vinnare. Pannkaksklubben från Kunskapsgymnasiet i Norrköping vann regionfinalen i Ung företagsamhet. Från vänster: Oscar Ahle, Izabella Jonsson, Karin Nilsson, Frida Andersson och Jonathan Stipesevic.?Foto: Privat

Vinnare. Pannkaksklubben från Kunskapsgymnasiet i Norrköping vann regionfinalen i Ung företagsamhet. Från vänster: Oscar Ahle, Izabella Jonsson, Karin Nilsson, Frida Andersson och Jonathan Stipesevic.?Foto: Privat

Foto:

Norrköping2014-03-10 02:00

– Vårt företag började med att vi kom på namnet Pannkaksklubben men först visste vi inte vad företaget skulle jobba med, berättar Frida Andersson, vd i Pannkaksklubben och elev på ekonomprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

– Men det blev faktiskt pannkakor som vi steker och fyller med goda saker som exempelvis nutella och maränger.

Pannkaksklubben har stekt pannkakor i köken hemma hos varandra och fått chansen att sälja sina wraps, både på ett företag i Norrköping och på sin skola. Företagarna är mycket nöjda med mottagandet som deras produkt har fått.

– Vi har fått väldigt positiv respons, säger Frida Andersson. Och vi har lärt oss massor under den tid vi har drivit företaget. Antagligen mer än vi tror.

I slutet av maj tävlar Pannkaksklubben i SM-finalen av Ung företagsamhet (UF). Men entreprenörskänslan har gett mersmak och eleverna tror och hoppas på en fortsättning efter studenten.

– Nu ska vi sommarjobba med olika saker men jag är till 99 procent säker på att vi ska driva vårt företag vidare i höst, säger Frida Andersson. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter och har planer på att göra ett mer matigt alternativ till den produkt vi gör i dag.

Företagen Save Concept UF, Happy Laces UF och Event Boost UF från Kunskapsgymnasiet säkrade också varsin finalplats och skolan ska snart fira elevföretagens framgångar.

– Det här är förstås jättestort på skolan och vi gläds med eleverna, säger Christian Andersson, Kunskapsgymnasiet. Vi har bra lärare som gör att våra elever tar ut svängarna och vågar göra saker de inte trodde var möjliga och det är en liten del av förklaringen till framgångarna. En annan förklaring är att vi redan i årskurs ett lyfter fram det entreprenöriella och låter elever i årskurs tre inspirera eleverna i ettan.

Ung företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syfte att få in entreprenörskap i skolan. Varje år arrangerar föreningen UF-tävlingar över hela landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!