Polispådrag i Oxelbergen – med flera vändningar

Vid 20-tiden på söndagskvällen började tips komma in till redaktionen om att polisen befann sig i Oxelbergen. Efter kontroll på plats meddelade polisen att det rörde sig om ett sjukdomsfall – men utreddes sen som grovt olaga hot innan det landade i en fallolycka.

Norrköping 17 september 2023 20:28

Vid 20-tiden på söndagskvällen larmades både polis och ambulans till området Oxelbergen i Norrköping. En person togs omhand av ambulanspersonal, och lite senare meddelades från polisen att det skulle röra sig om ett sjukdomsfall.

– När det kom in misstänkte vi brott, men efter utredningsåtgärder på platsen misstänks inte något brott längre. Sen kan det vända igen, sa Robert Gustafsson, vakthavande befäl på polisen.

Han berättade att en polis följde med personen till sjukhuset.

– Vi ska kontrollera en sista gång på sjukhuset och se så det inte framkommer någonting som gör att vi misstänker brott, sa han.

Kan de boende i området förvänta sig att det kommer börja lugna ner sig nu?

– Absolut, det ska återgå till det normala.

Ärendet tog därefter ännu en gång en ny vändning.

Sent på söndagskvällen framkom nya uppgifter som gör att polisen trots allt misstänker brott i samband med händelsen.

– Jag ser att vi sent i går kväll skulle skriva anmälan om grovt olaga hot, samt anmälan om försök till olaga hot, sa Olle Älveroth, polisens presstalesperson, på måndagsmorgonen.

Någon misstänkt ska polisen dock inte ha fått tag i.

Vid 14-tiden på måndagen kunde polisen, efter utredning, trots allt landa i att det inte skett något brottsligt.

– Bedömningen är att personen troligen ramlat ner från berget på platsen, sa Olof Fäldt, gruppchef på Norrköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa