Resebolaget satsar på Norrköping – flyger till ny destination

Norrköpings flygplats presenterar ett helt nytt resmål till sommaren 2025. Dessutom tar ett resebolag tillbaka ett resmål efter att ha gjort uppehåll under 2024. "Många som reser härifrån vill se nya delar av världen", säger marknadschefen Jessica Ågren Ohlsson.

Sommaren 2025 kommer Karpathos att bli ett nytt resmål från Norrköpings flygplats.

Sommaren 2025 kommer Karpathos att bli ett nytt resmål från Norrköpings flygplats.

Foto: Norran

Norrköping2024-07-01 12:00

Nyheten i korthet

  • Resebolaget Apollo ökar sina avgångar från Norrköpings flygplats inför sommaren 2025, och presenterar den grekiska ön Karpathos som ny destination.
  • Apollo kommer även återigen att erbjuda resor till Kreta samt Preveza på Greklands västkust, men slopar resorna till Kroatien för att fokusera på de grekiska destinationerna.
  • Norrköpings flygplats jobbar samtidigt med att etablera en reguljärlinje och utför flera underhållsprojekt, inklusive asfaltering av rullbanan och byte av banljus.
undefined
Sommaren 2025 kommer Karpathos att bli ett nytt resmål från Norrköpings flygplats.

Nyligen meddelade Norrköping Airport att resebolaget Apollo storsatsar till nästa sommar, och dubblar sina antal avgångar från flygplatsen. Med på listan som helt nytt resmål är den grekiska ön Karpathos, som för första gången blir en destination från Norrköping.

– Det är alltid roligt och spännande att kunna erbjuda någonting nytt som vi aldrig tidigare har haft. Vi vet att det är många som vill resa härifrån som kanske ändå vill se nya delar av världen, säger Jessica Ågren Ohlsson.

Jessica säger att Apollo, som gjorde comeback på flygplatsen i Norrköping sommaren 2023, har bra koll på vilka grekiska destinationer som fungerar bäst.

Apollo kommer även återigen satsa på Kreta med start kommande sommarsäsong, efter bolagets uppehåll med destinationen i år. Samtidigt kommer resorna till Kroatien med Apollo försvinna 2025 för att ge plats åt de grekiska resmålen.

– Apollo kommer flyga till Kreta och Preveza (på grekiska fastlandet) under hela sommarsäsongen medan avgångar till Karpathos kommer ske under sju veckor, säger Jessica Ågren Ohlsson.

undefined
"Det är många som inte vill åka till de klassiska resmålen och vill ha något annorlunda. Det är bra att vi nu får göra ytterligare försök till att hitta en nivå där vi har något för alla", säger Jessica Ågren Ohlsson, marknadschef på Norrköpings flygplats.

Har det varit en efterfrågan på nya resmål?

– Ja, men det har det varit. Många vill inte åka till de klassiska resmålen utan vill ha något annorlunda. Det är bra att vi nu får göra ytterligare försök till att hitta en nivå där vi har något för alla.

Samtidigt som charterbolagens sommarprogram för 2025 börjar bli klara jobbar Norrköping Airport vidare med att få till en reguljärlinje.

– Vår stora förhoppning är att vi kommer kunna skriva nåt avtal i höst, men det är mycket som ska till för att ett flygbolag ska våga satsa på en ny flygplats, säger Jessica Ågren Ohlsson.

Hon säger att ambitionen är att hitta en linje som kan passa för både affärs- och nöjesresenärer.

– Vi för dialoger med flera flygbolag om flera olika destinationer.

undefined
Peter Jansson är vd för Norrköping Airport AB.

Flera andra projekt pågår för tillfället på flygplatsen. Rullbanan har redan asfalterats klart, medan byte av banljusen och arbetet med ett jordfel är i full gång.

Peter Jansson, vd för Norrköping Airport, förklarar att flygplatsens landningsbana måste uppfylla vissa krav vilket gör att de här projekten pågår samtidigt som sommarens flygningar.

– Projekten påverkar inte den schemalagda trafiken och sådant vi kan planera för. Däremot är det vissa störningar för flygklubben, säger han.

Karta: Norrköping Airport AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!