Nya beskedet: Ännu en skola stänger på grund av smittan

Vilbergsskolan stänger - och eleverna går över till distansundervisning. Det var beskedet från Norrköpings kommun på fredagskvällen.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Ingvar Karmhed/TT

Norrköping2020-11-20 18:28

Tidigt på fredagseftermiddagen kom beskedet att årskurserna 4–6 på Jurslaskolan går över till distansundervisning 23– 27 november. Detta då personalfrånvaron, till följd av covid-19, var för stor för att verksamheten skulle kunna bedrivas som vanligt.

Strax före klockan 17.30 kom nästa besked. Smittspridningen gör att även Vilbergsskolan påverkas. Enligt ett pressmeddelande är personal hemma med covid-19 och flera i personalen har också symptom på covid-19. Under kommande vecka kommer därför elever i årskurserna 1–6 att behöva studera på distans. 

Alla detaljer kring hur undervisningen ska genomföras var på fredagskvällen inte klara. Personal kommer att använda måndagen till att planera veckans undervisning.

Som en konsekvens av smittspridningen kommer förskoleklassen att hålla stängd 23–27 november. Fritidshemmet kommer, enligt kommunen, att vara öppet "för barn som har vårdnadshavare som arbetar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att ordna omsorg på annat sätt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!