NT ökar rejält – 216 000 läser oss varje vecka

Norrköpings Tidningar nådde fler läsare 2023 än året innan. "Fler läsare ger oss också ännu mer muskler att fortsätta vår satsning", säger chefredaktör Fredrik Lagerqvist.

Fredrik Lagerqvist är chefredaktör för Norrköpings Tidningar. "Vi tror stenhårt på växtkraft för riktigt pigg, skarp och relevant lokaljournalistik", säger han.

Fredrik Lagerqvist är chefredaktör för Norrköpings Tidningar. "Vi tror stenhårt på växtkraft för riktigt pigg, skarp och relevant lokaljournalistik", säger han.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2024-03-16 18:00

På fredagen släppte Kantar sina nya räckviddssiffror, vilka visar hur många läsare olika mediehus nådde under 2023. För Norrköpings Tidningars del var det positiv läsning. NT ökade i räckvidd – rejält.

I snitt hade NT 216 000 läsare per vecka under 2023, att jämföra med 145 000 per vecka året innan. Det är en ökning motsvarande 49 procent. Tittar man på kanalerna separat nådde nt.se 189 000 läsare per vecka och papperstidningen 72 000. Sajtens ökning motsvarar 80 procent jämfört med åren innan. Tappet i räckvidd vad gäller papperstidningen motsvarar drygt fem procent jämfört med 2022.

– Vi tror stenhårt på växtkraft för riktigt pigg, skarp och relevant lokaljournalistik. De här siffrorna visar att våra kunder uppskattar vår produkt och att dragningskraften för att ta del av det vi gör blir allt starkare hos fler och fler. Kantars siffror ger oss stor motivation att fortsätta satsa och producera material som både går på djupet och samtidigt levererar en stark nyhetsrapportering, säger chefredaktör Fredrik Lagerqvist.

Men NT nöjer sig inte med detta. Målet är att mer av nära, engagerande och granskande journalistik ska ta NT ännu längre.

– Fler läsare ger oss också ännu mer muskler att fortsätta vår satsning. Bara under första halvåret ansluter minst fyra nya reportrar till vår redaktion. Målet när vi rekryterat har varit att hitta journalister som är modiga och når fram till läsarna med sitt berättande, säger Fredrik Lagerqvist.

De fyra reportrar som ansluter till redaktionen är Philip Naskret, Hedvig Nittve, Alva Nilsson och Eric Persson. Vi berättar mer om dessa nyförvärv framöver.

TIPSA OSS!

Har du tips på något som vi på NT borde berätta om? Har du synpunkter på vår journalistik? Har du förslag eller idéer på något vi borde granska eller undersöka? Kontakta oss på tipsa@nt.se 

Vill du tipsa helt säkert från insyn?
1. Gå in på https://nt.newsleaks.se/
2. Skriv in ditt tips.
3. Lägg till eventuella filer.
4. Skicka.
Som kvitto kommer du sedan att få ett 16-siffrig kod som gör att du kan logga in och redigera ditt tips och skicka uppdateringar. Som inloggad kan du även kommunicera med oss på redaktionen om ditt tips.
Som tipsare kan du självklart vara anonym. Men vårt arbete med tipset underlättas om vi kan ta kontakt med dig. Det är viktigt att du är noga med att skriva vad tipset handlar om och inte bara skickar in en fil utan en förklaring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!