Norrköpingsprofilerna tar över Arkösunds hotell

Fredrik Lundberg och Bo Eklöf går tillsammans med nio andra personer in som ägare av Arkösunds hotell. Östgöta kök tar över driften av hotellet och köket.

Ägare. Fredrik Lundberg är också med i den nya ägarkonstellationen.

Ägare. Fredrik Lundberg är också med i den nya ägarkonstellationen.

Foto: Magnus Andersson

Norrköping2016-02-03 16:03

Arkösunds hotell har varit ute för försäljning ett tag. Nu har hotellet fått nya ägare. Elva personer med anknytning till Arkösund har genom bolaget Arkösund Holding AB gått in och köpt Arkösund Hotell AB som äger hotellet.

– Vi ville säkra att det fanns hotellverksamhet kvar i Arkösund. Det är ett anrikt hotell med lång historia och ägarna ville att det skulle fortsätta finnas en stark lokal anknytning till Arkösund. Tack vare en stark ägarkonstellation kan vi nu rusta upp fastigheterna och säkra driften för lång tid framöver, säger Roger Ekström, som är ordförande i Arkösund Hotell AB.

Kända intressenter

Intressenterna i holdingbolaget har alla lång erfarenhet inom näringslivet. Många med lokal förankring. Förutom Fredrik Lundberg och Bo Eklöf finns Pelle Dahllöf och Fredrik Mattsson med. De jobbar båda inom fastighetsbranschen i Norrköping. Kent Lenngren är en annan av intressenterna. Han har jobbat som mäklare i Norrköping. Övriga sex intressenter är Bertil Berg, Peter Eckerström, Fredrik Hannar, Anders Norling, Fredrik Rågmark och Johan Sjö.

– Men ingen har vana av att driva hotell eller kök. Därför tar Östgöta kök över driften av hotellet och köket. Där finns en gedigen kunskap som också är lokal, säger Roger Ekström.

Öppnas till sommaren

Enligt Roger Ekström är hotellet i behov av renovering. Han hoppas att uppfräschningen ska vara klar till juni månad.

– Sen i övrigt ska verksamheten vara som förut. Det är hotell, konferenser och mat. Ett bra ställe för den som varit ute i skärgården ett tag och vill ha bra mat och boende, säger Roger Ekström

Spänd och taggad

Det bolag inom Östgöta kök-gruppen som ska driva Arkösunds Hotell ägs av Karin Elebring, Thomas Hallgren och Malin Peterzén. Thomas Hallgren är spänd och taggad inför uppgiften.

– Vi jobbar redan idag med flera av intressenterna. Så vi känner varandra. Dessutom är det här under en period då vi går ned lite i vår övriga verksamhet. Jag tror att vårt koncept med lokal mat kan fungera, säger Thomas Hallgren från Östgöta kök.

Tvekade ni att åta er uppgiften?

– Det är alltid en process när man får ett erbjudande. Vi har diskuterat och kommit fram till att vi tror på det här, säger han.

Har ni erfarenhet av att driva hotell?

– Både Karin och jag har jobbat på hotell och Malin Peterzén har stor erfarenhet av hotell. Sen är det bara 18 rum. Så det är inte jättestort. Jag tror att vi ska klara av det, säger Thomas Hallgren.

Ska renoveras. I dag finns 18 rum på Arkösunds hotell. De nya ägarna ser investeringen som långsiktig.
Ska renoveras. I dag finns 18 rum på Arkösunds hotell. De nya ägarna ser investeringen som långsiktig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om