Norrköpings kommun blir del av större nätverk

Norrköpings kommun går 2016 in i ett nätverk som ska ge kommunen bättre tillväxtmöjligheter.

Norrköping2015-12-18 20:28

Norrköpings kommun har tecknat ett avtal med Stockholm Business Alliance (SBA) om ett näringslivspolitiskt samarbete med Stockholmsregionen fram till år 2020. Deltagande kostar Norrköping omkring en halv miljon kronor årligen.

Genom samarbetet med SBA får Norrköpings kommun möjlighet att jobba under namnet Stockholm-The Capital of Scandinavia.

– Sedan marknadsbolaget avvecklades 2014 har vi kikat efter ett nätverk där vi kan ha ett erfarenhetsutbyte med andra kommuner i en mer organiserad struktur, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör Norrköpings kommun.

– Vi vet att många investerare är mycket intresserade av Norrköping och då är det viktigt att marknadsföra kommunen på nya arenor.

Genom SBA hoppas kommunen lättare komma ut på exempelvis mässor och få del av det kontaktnät som finns inom gruppen.

– Vi välkomnar Norrköping som tillsammans med de övriga 53 kommunerna i Stockholmsregionen har ett starkt erbjudande i den globala konkurrensen. Norrköping kommer att bli en än mer naturlig del av vår gemensamma utveckling i och med Ostlänken, säger Olle Zetterberg, vd för Stockholms Business Region.

Att öka attraktionskraften för både människor, företag och kapital är viktigt och samarbete med SBA har redan ínletts i Almedalen. Genom SBA kan Norrköpings kommun även bli en del av världens största mässa inom fastighetsbranschen, den årliga Mipim-mässan i Cannes.

– Det här samarbetet kan utveckla och främja Norrköping. Det kan ge oss ökat fokus på regional utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande i Norrköping Lars Stjernkvist (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om