Restaurangbranschen är hårt drabbad nu i coronatider och många företagare går på knäna. Vi ringde upp Nedim Ergul som är delägare i Hugos och Puls för att stämma av läget.
Han berättar att man tvingats att permittera bland personalen och att läget är ansträngt.
– Puls har varit stängt i tre veckor nu och så blir det till detta är över. Nu står vi med den delen av lokalen tom, men hyran ska betalas ändå.
– På Puls skulle vi kört en konsert nu på lördag, men den har vi nu fått ställa in.
Nedim Ergul berättar att man i det här läget väljer att kraftsamla på Hugo när Puls är stängt.
Där har man nu öppet fredag- och lördagskvällar, samt på luncher i veckan. Under onsdagseftermiddagen togs ett nytt beslut gällande Hugo. I samband med att regeringen införde tvång om bordsservering på restauranger fick man snabbt ställa om.
– Nu kör vi vår loungedel fram till klockan 03 på natten. Men det blir ingen dans eller nattklubb på onsdagar, fredagar och lördagar, säger Nedim Ergul.
– Bowlingen och restaurangdelen kommer vi däremot att hålla öppen som vanligt.
Med den rädsla som många upplever i samhället har en stor del av gästerna försvunnit – mer eller mindre över en natt.
– Tittar man på luncherna har vi ett tapp på cirka 75 procent. I restaurangen kvällstid är det nästan ännu värre.
– Vårt dilemma är att vi har stora fasta kostnader i form av hyror och personal.
Regeringen har gått ut med ett åtgärdspaket som gör att företagen nu kan korttidspermittera och att staten går in med ekonomiskt stöd till de anställda.
– Det är inte roligt när vår personal drabbas, men vad ska man göra? Det är en världsgrej där alla är drabbade på något sätt. Jag måste verkligen lovorda vår personal som ställer upp oerhört i de här svåra tiderna. De betyder oerhört mycket för oss.
Nedim Ergul tycker i grund och botten att regeringen gör ett jättejobb med allt kring coronaviruset.
– De har det inte lätt när de ska fatta en massa beslut som ska rädda Sverige.
Sista veckan i juli ska det vara Hugo Parkfestival. I nuläget vet man inte om den blir av.
– Där får vi avvakta och se vad som händer, det är ju en tid kvar. Som det är nu har vi lagt ut ganska mycket pengar på bland annat marknadsföring. Det är alltid en risk att arrangera den typen av stora event.
– Det här kommer att ta sin tid och vi får försöka att organisera om och även skjuta på investeringar som vi planerat att göra, säger Nedim Ergul.