Den 26 december blev gäster på Jumpyard i Norrköping av med tillhörigheter, som mobiltelefoner och skor. Efteråt bestämde sig personalen för att hålla extra koll vid ingången. Så när Melie Strandberg kom till jobbet tre dagar senare, den 29 december, tog hon plats i mitten av trampolinparken för att ha uppsyn över både ingången och parken.
– När jag hade stått där ett tag såg jag att de personerna som vi har uppmärksammat tidigare kom in. Jag sprang då till min kollega och sa att de var här. Jag tog också av mig tröjan för att de inte skulle se att jag jobbar här. Sedan sprang jag till dörren, låste och ringde 112, säger Melie Strandberg.
Men när polisen sedan kom till trampolinparken kunde personerna inte gripas. Emilia Lindbäck på polisen i Norrköping förklarar att det dels beror på att det inte var någon stöld den dagen, dels att polisen inte gör gripanden vid mindre stölder.
Även om det i nuläget inte finns någon utpekad misstänkt så är personalen hoppfull om att stölderna ska kunna redas upp. De hoppas att kameraövervakning och annat material ska kunna hjälpa polisen i arbetet med att identifiera gärningspersonerna.
– Vi tittar på materialet som vi har från de här tillfällena och även från andra anmälningar vid flera datum för att göra en bedömning. Vi försöker se om de hör ihop eller om det är fristående ärenden, säger Emilia Lindbäck.
Jumpyard har nu vidtagit flera åtgärder för att göra det tryggare för sina besökare.
Sebastian Andersson, platschef på Jumpyard i Norrköping och Linköping, berättar att de har en närmare kontakt med polisen, ett nytt internsystem och har börjat samarbeta med en ny väktarfirma.
Dessutom uppmanar han alla besökare att använda skåpen för att låsa in alla saker av värde.
– Nu kommer besökarnas trygghet att säkras ytterligare. Man ska vara rätt korkad om man stjäl här eftersom allt är helt övervakat. Det syns på en sekund, säger Sebastian Andersson.