Tio minuter efter att mannen lämnat kvinnan i hennes lägenhet i studentkorridoren ringde hon polisen och förklarade att hon blivit våldtagen. Därefter fick hon följa med till sjukhuset för provtagning.
Händelsen inträffade i januari i år i centrala Norrköping. Efter att fått kontakt på en dejtingapp bestämde mannen och kvinnan sig för att de skulle ses. Kvällen slutade hemma hos kvinnan. Efter att de hade ätit började mannen att massera kvinnan.
Historierna om vad som hände därefter går isär.
Kvinnan har i förhör sagt att hon mot sin vilja utsattes för tafsande, slag, samlag och ett kortare stryptag mot halsen.
– Tidigare under kvällen hade han sagt att de kunde ha kul. Men jag sa att jag inte ville ha sex, har kvinnan sagt i förhör.
– Han frågade aldrig om jag ville ha sex utan han bara tog av mig byxorna utan att fråga, har hon sagt om händelsen senare på kvällen.
Mannen i sin tur hävdar att kvinnan var med på att ha sex och att det påstådda stryptaget var ett löst grepp om halsen. Han förnekar brott.
– Vi hade inte ställt frågan om sex. Men efter att jag lade mig bredvid henne frågade jag om hon ville ha sex och hon sa ja, har han sagt i förhör.
Kammaråklagare Christina Hildebrand har nu åtalat mannen för våldtäkt. Enligt åtalet deltog inte kvinnan frivilligt i samlaget.
Efter händelsen åkte polisen ut för att omhänderta mannen. De besökte bland annat den arbetsplats där han jobbade. Enligt polisens utredning uppgav personalen att mannen inte jobbade där, att de inte kände igen honom och att de aldrig sett honom tidigare.
– De ljög om att de inte kände igen mig för att skydda mig, har den nu åtalade 23-åringen sagt till polisen.
Efter polisbesöket ringde arbetskamrater upp mannen och berättade att polisen sökt honom. Mannen valde då själv att åka till polisens nattreception. Senare på natten fattades det beslut om att han skulle anhållas misstänkt för våldtäkt.
Efter frihetsberövandet valde mannen att polisanmäla kvinnan för ofredande. Han hävdade att kvinnan dykt upp på hans arbetsplats och förföljt honom i sociala medier.
Åklagarmyndigheten valde dock att inte inleda någon förundersökning gällande ofredande. Det motiverades enligt följande:
"Det är uppenbart att brottet inte går att utreda. Det finns inga spår eller andra åtgärder att vidta som kan tänkas leda till att brottet klaras upp".