Missing Peoples vädjan: "Kom efter jobbet"

Magnus Idebro, ordförande, Missing People, hoppas att flera ska ansluta sig till sökandet efter den försvinne Norrköpingsbon.
Magnus Idebro, ordförande, Missing People, hoppas att flera ska ansluta sig till sökandet efter den försvinne Norrköpingsbon.

Det är svårsökt terräng kring Ågelsjön – och nu kommer en vädjan från Missing People: "Kom och kör ett kvällspass efter jobbet".

Norrköping 17 juli 2020 16:34

Det stora sökpådraget efter den försvunne mannen i 55-årsåldern fortsätter med samma intensitet i trakten kring Ågelsjön.

När vi når Missing Peoples ordförande Magnus Idebro vid 16-tiden är han i trakten av Dammhult med en sökpatrull.

– Det är ändå bra uppslutning, men vi behöver all hjälp vi kan få. Min förhoppning är att folk kanske slutar jobbet vid 17-tiden och kommer och kör ett kvällspass efteråt, säger han.

– Det vore perfekt för oss att man kan bytas av. Det är viktigt att ha orken att hålla fokus, fortsätter han.

Missing People har också fått stöttning från andra håll, bland annat från en stor Icabutik som har skänkt en del ätbart och flaskor med vatten till dem som söker i värmen.

– Det är fantastiskt med sådan stöttning. Även där behöver vi all hjälp vi kan få. Det går åt mycket vatten i värmen, säger Magnus Idebro.

Samlingsplatsen för sökinsatsen är Yxbacken, för den som vill hjälpa till i sökandet. Än är man optimistiska i sökpatrullen.

– Vi är optimistiska. Det är bra väder och ingen fryser ihjäl. Vi ger inte upp, utan är ute för att kunna rädda ett liv, säger Magnus Idebro.

Den försvunne mannen är i 55-årsåldern och har inte synts till sedan 16.30-tiden på tisdageftermiddagen då han lämnade sin bostad i Rambodal i Norrköping. Vid klockan 17.20 på fredagen hade mannen inte hittats. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa