Här är bassängerna i nya stadsdelen

Två motionsbassänger, konstgjord strand, kajstråk och bryggor. Det är några av de pusselbitar som lagts på plats inför den stundande invigningen av Inre hamnen. Vi var på plats för att få en smygtitt på området – och fick se premiärdoppet av kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Premiärdoppet togs av kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Premiärdoppet togs av kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-06-28 17:00

– 20 grader, skulle jag tippa på.

Det uppskattade Reidar Svedahl, ordförande i samhällsplaneringsnämnden, vattentemperaturen till efter den allra första simturen – vilken blev i en av de två motionsbassänger som nu står klara i Inre hamnen.

undefined
Svalkande i sommarhettan, tyckte Reidar Svedahl (L).

– Det blir ett landmärke i Norrköping – helt unikt. Det finns alla skäl att vara jättestolt över det här, säger Reidar Svedahl.

Den stora invigningen sker torsdagen den 6 juli och då är området öppet för alla att besöka.

undefined
Två motionsbassänger finns i området.

Bassängerna kommer till skillnad från resten av området ha öppettider med avsikten att kunna ha daglig kontroll över badplatserna. Utöver detta finns andra säkerhetsåtgärder.

undefined
Ola Brånäs, övergripande projektledare för Inre hamnen, var på plats för att visa de nya delarna.

– Vi jobbar med räcken och fallskydd och informerar också om att man inte får bada i Strömmen, utan att det är bassängerna som gäller, säger Ola Brånäs, projektledare för Inre hamnen.

För den som hellre känner sanden mellan tårna finns en konstgjord strand, belägen i parken i närheten. Där pumpas vatten från Strömmen in och ska sedan rinna ut över kanten in i kanalen.

undefined
Vattnet ska filtreras några gånger till innan de första badgästerna kommer.

Bastubadaren är inte heller bortglömd, men det kommer dröja tills efter invigningen innan vattnet kan slängas på stenarna.

undefined
Invigningen av bastun får vänta ett litet tag till.

– Vi tror att det blir en förening som kommer ha hand om den. Då blir det upp till den föreningen hur och när man kan boka den, säger Ola Brånäs.

– På så sätt stödjer vi också föreningslivet, flikar Reidar Svedahl in.

Dags att känna på vattnet.
Dags att känna på vattnet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!