Det handlar om en flytt ett par hundra meter ner till Stohagsgatan, till den lilla trekantiga gräsytan intill spårvagnsdepån.
– Vid Östra station vänder i dag många bussar och nu kommer dessutom antalet bussar att öka. Platsen är redan för liten, därför har vi, tillsammans med Östgötatrafiken, kommit fram till att kurvan vid Stohagsgatan är den bäst lämpade platsen att bygga en ny vändslinga på. Där får dessutom två bussar plats samtidigt, säger Johan Smedner, enhetschef på samhällsbyggnadskontoret.
Han tror dock inte att hela gräsmattan kommer att tas bort, då hållplatsen blir en vändhållplats. De flesta av träden kommer också att få vara kvar.
– Vi kommer att kunna behålla två av de stora träden, bussarna kommer in ändå, så de ska bevaras.
Planen är att arbetet börjar i april och ska pågå till oktober.
Kommer hållplatsen heta Östra Station, eller blir det ett nytt namn?
– Det vet jag inte. Jag vet dock att vi brukar ta namndiskussionen med kommunen, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef på Östgötatrafiken.
Kommunen står för kostnaden.
– Kommunen står alltid för kostnaden för infrastrukturen och Östgötatrafiken för trafikeringen. Men vi samplanerar tillsammans, säger Johan Smedner.
Exakt kostnad går i nuläget inte att få fram på grund av cyberattacken mot kommunen, som gör att alla system inte går att komma åt.
Redan nu pågår ett arbete med vatten- och avloppsledningar i samma område, vilket betyder att Stohagsgatan är avstängd. Det arbetet beräknas pågå till mars, då detta arbete tar vid.
Betyder det att Stohagsgatan/Styrestagatan kommer vara fortsatt avstängd efter mars?
– Det kommer vara fortsatt begränsad framkomlighet. Men om det blir helt avstängt kan jag inte svara på. Det är något våra trafikingenjörer planerar upp, säger Johan Smedner.
Samtidigt kommer området på Vikboplan, utanför Lärande grundskola Östra och vårdcentralen, att fixas iordning.
– Här sker en stadsutveckling vilket förbättrar för skolan, med parkering och hämtning och lämning vid skolan, säger Johan Smedner.
Just en säkrare korsning och ett säkrare sätt för föräldrar att lämna och hämta sina barn på, är något som Oscar Semb Sürüp, rektor på Lärande Östra med 600 elever, önskat länge.
Att busstrafiken nu lämnar vändplanen, ser han därför positivt på.
– Det har varit en utmaning för oss. Ytan delas av föräldrar som lämnar och hämtar sina barn, busstrafik och grannar som vårdcentralen, som har framkörning av ambulans. Händer dessutom något, och brandkåren måste fram, ja då kan det bli stockning. Alla parter förlorar på att det är trångt, säger han.
Från skolans håll påminner man varje år föräldrar om att lämna på andra ställen, något många också gör.
– Vi upplever att de flesta följer vår vädjan, men det är ändå utmanande när många samsas på ytan framför skolan, säger Oscar Semb Sürüp.
På önskelistan finns även säkrare övergångsställen. Som det är i dag korsar många elever gatan, även där det inte finns något övergångsställe.
– De ser sig för och går över vägen. Jag har varit här i fem år och det har aldrig hänt någon olycka, men det känns inte optimalt. Så jag hoppas att de tar med det här i arbetet, säger Oscar Semb Sürüp och exemplifierar med tydliga markeringa och farthinder.