Megaloppis lockade tusentals

På lördagen hölls för andra gången Megaloppis på Borgen i Norrköping och tusentals besökare kom för att göra Fyndet med stort f.

Foto:

Norrköping2012-10-20 13:23

Ett 70-tal försäljare sålde allt från kaffekvarnar och barnkläder till blomkrukor och skridskor. Och trängseln var stor bland besökarna. Några letade efter en speciell sak medan andra mest kikade runt för att kanske råka hitta något kul.

- Jag tycker det är jättebra med loppis, sa Karin Fredéricson. Jag får min bebis om en månad så jag har fyndat både mammakläder och bebiskläder och är helnöjd.

- Det är bra att handla kläder som redan gått några tvättar så de känns mjuka och sköna.

Bra ur miljöhänseende
Karin Fredéricson shoppade sina kläder från ett bord där en säljare hade dukat upp rejält med allt möjligt som passar till ett litet barn.

- Jag har röjt hemma i garderoberna och nu ska allt bort, sa säljaren Katarina Nyman. Det känns bra ur miljöperspektiv att barnkläderna återanvänds och det jag inte lyckas sälja i dag skänker jag till välgörenhet. Inget ska med hem igen.

Arrangören Andreas Giselgren var nöjd med dagen och fick säkert lite draghjälp av det dåliga vädret. Som gjort för att gå på Megaloppis. Bland säljarna fanns loppisintreserade från hela regionen och från Stockholm kom också en professionell antikhandlare.

Sålde porslin
- Vi satsar mest på antika möbler och porslin och tyckte det var kul att testa Megaloppisen i Norrköping, sa Fredrik Holm, vd för Svenska auktionskammaren.

- I dag har vi sålt bra med porslin av Iittala och andra kända märken och vi kommer säkert tillbaka hit igen. Det har gått bättre än väntat.

Karin Fredéricson (t v) handlade både mammakläder och bebiskläder på lördagens Megaloppis i Borgen i Norrköping. Säljaren Katarina Nyman t h hade röjt ur garderoberna hemma.
Karin Fredéricson (t v) handlade både mammakläder och bebiskläder på lördagens Megaloppis i Borgen i Norrköping. Säljaren Katarina Nyman t h hade röjt ur garderoberna hemma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om