Matbutiken tvingades hålla stängt under lördagen

Matbutikens kunder möttes av stängda dörrar. "Under alla mina 30 år i branschen har jag aldrig varit med om det här", säger vd:n Anders Lindblom.

Östenssons butik i Björkalund tvingades hålla stängt på lördagen.

Östenssons butik i Björkalund tvingades hålla stängt på lördagen.

Foto: Ulf Wigh / Wighnews

Norrköping2024-08-10 12:37

Under natten mot lördagen blev Östensson livs i Björkalund strömlöst. Det upptäcktes när butiken skulle öppnas på lördagsmorgonen.

Företagets vd Anders Lindblom säger att det kan bero på nattens strömavbrott i Norrköping.

– Det är en transformationer som har gått sönder. När de får problem ska det gå ett larm, men det är en teknisk pryl som inte har fungerat den här gången. 

undefined
Östenssons vd Anders Lindblom. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Företaget körde in mobila frysar och kylar för att rädda det som räddas kan. Men eftersom butiken har varit strömlös i runt tolv timmar kommer man att tvingas kassera ett stort antal färsk- och frysvaror.

– De varor som inte är brukbara måste vi naturligtvis slänga. Det är en katastrof för oss, naturligtvis. Om strömmen bara hade varit borta i några timmar hade det ordnat sig. Man blir ledsen, men det är kommer ju att lösa sig.

Vad gör ni just nu?

– Vi håller på att säkra upp nya leveranser så att inte verksamheten påverkas. Vi försöker decimera olyckan så mycket vi kan. Under mina 30 år i branschen har jag aldrig varit med om något liknande, säger vd:en.

undefined
Östenssons butik i Björkalund tvingades hålla stängt på lördagen.

Vid 15-tiden på lördagen meddelade butiken att de hade kunnat öppna för dagen.

Björn Persson, regional kommunikationschef på Eon berättar att den aktuella transformatorn havererade på grund av ett oljeläckage inne i densamma.

– Det är väldigt tråkigt att en kund som är så beroende av el som en livsmedelsbutik, blir drabbad. Vi beklagar detta. På måndag kommer vi tillsammans med Östenssons att gå till botten med hur vi kan göra för att undvika att detta händer igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!