Mannen döms – ska ha ofredat kvinna på sitt jobb

En manlig kollega satte sig väldigt nära en kvinna på jobbet. Han ska därefter ha smekt och klämt på kvinnans lår samt börjat smeka hennes kind. Nu döms mannen för sexuellt ofredande.

Norrköping2024-09-21 21:00

Den nu dömde mannen arbetar på samma arbetsplats som den drabbade kvinnan. Den aktuella dagen, i oktober förra året, jobbade de samma skift, men på olika avdelningar. Men de träffades inne på arbetsplatsens gemensamma rastplats. Då var det endast de två som var där.

Uppgifterna kring vad som hände går isär. Kvinnan hävdar att mannen kom och satte sig väldigt nära henne i soffan. Han ska även ha frågat om hon ville gå till vilorummet, men det svarade hon nej på. Efter det ska mannen, enligt kvinnan, ha blivit väldigt närgången. Han ska ha smekt och klämt på kvinnans lår, börjat smeka hennes kind och han ska även ha tagit hennes fot och börja massera den när sitt eget könsorgan.

Mannen ska, enligt kvinnan, även ha pussat henne på låret och sagt att hon luktade gott. Kvinnan tog sig därifrån, låste in sig på en toalett och ringde en kollega.

Mannen uppger i förhör att när han kom till jobbet den aktuella dagen så såg han att han skulle jobba tillsammans med kvinnan. Han såg då till att få vara på en annan avdelning eftersom hon, enligt honom, gjort närmanden mot honom och varit väldigt på. Han säger att inget av det kvinnan berättat om dem har hänt.

Tingsrätten väljer att tro på kvinnans berättelse och dömer mannen för sexuellt ofredande. Mannen är tidigare helt ostraffad och påföljden blir 90 dagsböter. Han ska även betala 8 000 kronor till kvinnan i kränkningsersättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!