Många företag växer starkt i Norrköping

Många av länets snabbast växande företag finns i Norrköping och det är bland annat det ökande byggandet som gör att många företag i Östergötland nu har medvind.

Gasell. Månsson Rör och Värmepumpar i Östergötland är det Norrköpingsföretag som visat störst tillväxt 2012-2015. Det gläder naturligtvis vd Fredrik Månsson.

Gasell. Månsson Rör och Värmepumpar i Östergötland är det Norrköpingsföretag som visat störst tillväxt 2012-2015. Det gläder naturligtvis vd Fredrik Månsson.

Foto: Ulla Ericsson

Norrköping2016-11-08 16:26

På måndagen var det Gasell-gala i Linköping där affärstidningen Dagens industri prisade Östergötlands snabbast växande företag. På listan med 32 östgötaföretag kommer 17 av företagen från Norrköping.

Det är företag som minst har dubblat sin omsättning de senaste fyra åren och vuxit organiskt och med sunda finanser. Flera av företagen finns inom bygg och entreprenad och ett av dem är Månsson Rör och Värmepumpar i Östergötland AB som haft en tillväxt på 342 procent under 2012-2015. Det placerar företaget på en hedrande tredjeplats för Östergötland.

– Men vad roligt, det hade vi ingen aning om, säger Fredrik Månsson, vd Månsson Rör och Värmepumpar. Förklaringen är att vi fått många order inom rörentreprenader, både inom renovering och nybyggnation. Vi har även ett flerårigt ramavtal med landstinget och är med och gör jobb på ombyggnaden av Universitetssjukhuset bland annat.

Företaget, som har 55 anställda, ska fortsätta att växa även nästa år.

– Vi kommer absolut att nyanställa även 2017, säger Fredrik Månsson. Men det ska gå i lagom takt för vi vill fortsätta behålla familjekänslan i företaget.

Det var Visera i Linköping som kom överst på östgötalistan följt av transportföretaget Folö i Fornåsa och Norrköping ligger bra till i en nationell jämförelse med andra Gasell-företag.

– Det är här det händer, säger Anne Revland, näringslivsdirektör Norrköping. Vi har ett starkt näringsliv som är på frammarsch och ständigt utvecklas.

Gasell 2016

De här företagen i Norrköping/Finspång placerade sig på årets Gasell-lista där 32 företag från Östergötland finns med: Placering 3: Månsson Rör&Värmepumpar i Östergötland 4. Redvisa i Norrköping 5. Optoteknik i Kolmården 7. Ed Gruppen Norrköping 8. Linotol 10. Fallaskog 11. Östgöta Byggresurs 13. Balcks&Hjelmgrens Plåt och Smide 16. NH Hjerpes Maskincentra 17. Renall 18. Eddima Teknik 19. PLC Invest 23. Titab Pac 25. Packoplock Scandinavia 26. Pema Sweden 27. Furuheim&Arrelid Förvaltning 28. ME Maskin&Industriservice 30. Kanalbuss i Norsholm

Källa: DI

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om