Man gick i sömnen – väckte hela hotellet

Vid 03-tiden på lördagen väcktes hotellgäster i centrala Norrköping i skräck av att brandlarmet tjöt. Men någon brandlukt fanns det inte och snart blev det klart att larmet startats av en helt annat anledning.

Brandlarmet utlöstes på Comfort Hotel under natten till lördagen.

Brandlarmet utlöstes på Comfort Hotel under natten till lördagen.

Foto: Gunnar Hagberg

Norrköping2024-06-29 16:30

Under natten mot lördagen väcktes ett 40-tal gäster på Comfort Hotel av att brandlarmet tjöt. I panik flydde gästerna ut ur hotellet, flera med bara täckena runt sig. Men efter ett tag förstår gästerna att det inte rör sig om någon brand, utan något helt annat.

– Jo, det var en man som i sömnen, kanske i kombination med alkohol, lyckades ta sig ut i vår brandtrappa och där råkat starta brandlarmet, berättar Ida Björklund receptionist på Comfort Hotel.

undefined
Brandlarmet utlöstes på Comfort Hotel under natten till lördagen.

Problemet var bara att det inte var hotellets egna brandlarm som gick igång, utan en annan verksamhets larm som ligger i samma byggnad. Det gjorde att personalen på hotellet inte själva kunde stänga av larmet.

– Det tjöt nog i närmare 40 minuter innan det kunde stängas av, och det är ju såklart tråkigt för gästerna som nog helst bara ville gå tillbaka till rummen och somna om, säger Ida Björklund.

undefined
Brandlarm väckte hotellgästerna under natten mot lördag.

En av gästerna som drabbades var Juha Suonvieri. Han och hans fru sov en natt i Norrköping innan resan bar vidare mot Öland. 

– Man vart lite chockad, och jag är trött idag, vi kunde inte somna om efter all uppståndelse, säger Juha Sounvieri.

Förhoppningsvis kommer nattens händelse inte att upprepas.

– Jag pratade med mannens fru som berättade att det inte var första gången han gick i sömnen. Men inatt skulle hon se till att det inte händer igen, kanske att hon till och med skulle sätta en stol framför dörren, säger Ida Björklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!