Man anhållen efter bråk – misstänks för grov misshandel

Polisen larmades på onsdagskvällen till parkeringshuset på Nya Torget med anledning av ett bråk. En man i 30-årsåldern misstänks nu för grov misshandel.

Polisen på plats vid parkeringshuset.

Polisen på plats vid parkeringshuset.

Foto: Läsarbild

Norrköping2023-03-29 20:47

Det var vid 19.35-tiden som polis och ambulans larmades till parkeringshuset. Två personer ska ha bråkat och ett vasst föremål ska ha använts i samband med bråket, uppger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

När polisen anlände påträffades två personer.

Målsäganden, en man i 35-årsåldern, ska ha fått följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. Skadeläget är i övrigt oklart i skrivande stund.

Den misstänkta gärningsmannen är i 30-årsåldern. Han har gripits, misstänkt för försök till mord.

– Polis ska prata med vittnen samt säkra film från övervakningskamera. Brottsplatsen ska också spärras av för en kriminalteknisk undersökning, meddelade Angelica Israelsson Silfver.

En läsare skriver till oss i ett mejl vid 20.30-tiden att hundpatrull är på plats.

"Just nu får ingen åka ner i parkeringshuset på Nya Torget. Hundpatrull är på plats. Polisen kommer upp med två påsar med föremål i", skriver personen i mejlet.

Angelica Israelsson Silfver berättar vid 21.20-tiden att infarten inte längre avspärrad.

– Nu är det bara själva brottsplatsen som är avspärrad inne i parkeringshuset. Det här ska ha skett i ett trapphus, säger hon.

Hon fortsätter:

– Vi rubricerar det här som försök till mord, men det kan komma att ändras. Det är ett initialt rättsläge, sedan kan vi skala nedåt. Det kan också landa i grov misshandel, säger Angelica Israelsson Silfver.

Vid 22-tiden arbetar fortfarande polisen i parkeringshuset.

– Vi inväntar våra kriminaltekniker, säger Angelica Israelsson Silfver.

Uppdatering

Under natten mot torsdag meddelar polisen att teknikerna är klara på platsen och att avspärrningarna hävdes vid tvåtiden. 

Mannen har anhållits av åklagare och brottsrubriceringen är nu ändrad till grov misshandel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!