Kungsängen har tappat flest passagerare

(ny version)

Norrköping2002-10-08 16:17

Antalet resenärer som flyger till och från Luftfartsverkets flygplatser fortsätter att sjunka.
I Norrköping har antalet landningar minskat med 18 procent jämfört med september förra året. 14 766 passagerare flög till eller från Kungsängen under september, vilket är en minskning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Norrköping har därmed procentuellt tappat flest passagerare.
? En orsak till att vi har tappat resenärer är krisen inom IT-branschen, säger Per nede, marknadsansvarig på Kungsängen. Alla nedskärningar betyder att vi tappar en hel del affärsresenärer.
Men även den 11 september förra året sätter ännu sina spår i statistiken.
? Efter attackerna ändrade många företag sina resestrategier.
Per Nede säger att neddragningarna av antalet chartermål under året också märkts.
? Men nästa år tror vi att det kommer att bli bättre. När vi går över till sommarsäsongen i april kommer vi att ha fyra chartermål. Nytt resmål blir Bulgarien, ett lågprisland som vi tror på.
Rhodos byts ut till Kreta och dessutom finns de båda resmålen på Mallorca kvar.
? Charterresenärerna har hittat tillbaka till oss igen, säger Per Nede. Fler reser till Rhodos och Mallorca nu, det är till och med svårt att få plats på turerna härifrån. Och det är synd.
Per Nede tycker att det ska bli intressant att jämföra de kommande siffrorna med förra årets.
? Det är ju egentligen inte förrän i olktober som vi kommer att kunna jämföra igen.
Totalt flög 2599000 personer till eller från Luftfartsverkets flygplatser runt om i landet under september. Det är en minskning med fem procent jämfört med september förra året.
? Även om trafiken nu långsamt börjar återhämta sig jämfört med 2001, har vi fortfarande 10 procents lägre utfall jämfört med 2000, som är det senaste ?normalåret?, säger LFVs generaldirektör Lars Rekke, ett pressmeddelande.
Siffrorna är dock inte negativa för alla flygplatserna. På Bromma ökade antalet passagerare med nio procent, på Östersund med två och på Halmstad med en procent.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om