Körde på två polisbilar - åtalas

Ett rutiningripande mot en bilist slutade med stor uppståndelse, gråtande barn och två påkörda polisbilar. Den 58-årige bilisten åtalas nu för bland annat våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Foto:

Norrköping2011-09-20 11:21

Videon är inte längre tillgänglig

58-åringen stoppades den 6 september förra året vid en trafikkontroll på Skepparegatan. Anledningen var att ett av barnen i baksätet inte hade bilbälte på sig.

Enligt en av de ingripande poliserna tappade bilföraren humöret när det stod klart att han skulle få 2 500 kronor i böter. 58-åringen uppges ha blivit väldigt arg, vägrat lämna över sitt körkort och kört sin väg. Polispatrullen följde efter och gjorde stopptecken som inte åtlyddes.

Låg hastighet
Färden gick i låg hastighet mot korsningen mellan Skepparegatan och Nygatan, där en annan patrull ställt sitt fordon över körbanan.

Enligt poliserna saktade 58-åring först in, men ökade sedan farten och körde in i framskärmen på den stillastående polisbilen. Därefter backade han in i den efterföljande polisbilen.

Händelsen väckte stor uppmärksamhet hos omgivningen. Barnen i bilen skrek och grät av rädsla, den upprörde 58-åringen skrek skällsord och många människor samlades sig på platsen. En polis uppger att många tog parti för 58-åringen och att stämningen på platsen blev uppretad.

Fick åka polisbil
Mannen ska ha kallat poliserna "fascister" och beskyllt dem för att uppträda som israelisk polis. Det hela slutade med att 58-åringen blev insatt i en polisbil medan barnen, som lugnats av ambulanspersonal och polis, skjutsades hem till modern.

58-åringen säger sig ha förklarat att det tre år gamla barnet tagit sig ur bilbältet utan att han sett det. Eftersom mannen inte ansåg sig ha gjort något fel blev han arg över att bötfällas. 58-åringen hävdar att den ena polisbilen kört framför honom så en kollision inte kunde undvikas. Han nekar till att ha backat på den andra bilen.

Salivprov
I samband med att mannen i somras hördes om händelsen skulle han i enlighet med rutinerna lämna ett salivprov. Också detta ska ha gjort 58-åringen upprörd. Han ska då ha hotat att skjuta poliserna.

Mannen förnekar att det låg något allvar bakom, men åtalas för hot mot tjänsteman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om