Klart: Ny restaurang flyttar in i lokalen mitt i stan

Nu är det klart att en ny aktör flyttar in i Pane Frescos tidigare lokaler i centrala Norrköping. Under våren kommer restaurangen Dubbel dubbel slå upp portarna där.

Nu är det klart att en ny restaurang flyttar in i Pane Frescos tidigare lokal. Kinesiska streetfood-restaurangen Dubbel dubbel slår upp portarna i vår.

Nu är det klart att en ny restaurang flyttar in i Pane Frescos tidigare lokal. Kinesiska streetfood-restaurangen Dubbel dubbel slår upp portarna i vår.

Foto: Henrik Jonsson

Norrköping2021-02-05 18:30

Ända sedan restaurangen Pane Fresco, som drevs av tv-profilen Paolo Roberto, stängde igen 2019 har Lundbergs letat efter en lämplig aktör som kan flytta in där. 

Lokalen har under tiden aktiverats periodvis. Newport har haft en vinterbutik där och den har även nyttjats till en del utställningar.

Nu är det dock klart med en ny långsiktig aktör. Restaurangen Dubbel dubbel, en dumplings- och dimsunrestaurang som tar avstamp i den kinesiska street food-kulturen, kommer att flytta in under våren. De kommer inte ta upp hela lokalen, men en del av den, och kommer att finnas i hörnet vid korsningen Hantverkaregatan/Olai kyrkogata.

– Fantastiskt roligt att utvidga vårt restaurangutbud och erbjuda Norrköpingsborna ett nytt spännande koncept. Vi har prioriterat att hitta rätt aktör, snarare än första bästa, och det här känns helt rätt, säger Jimmy Ektröm, affärsområdeschef handel Lundbergs fastigheter.

undefined
Dubbel dubbel kommer att öppna i hörnet Hantverkaregatan/Olai kyrkogata.

Är det klart vilka som kommer att flytta in där bredvid?

– Vi kommer att återkomma om det inom kort.

Dubbel dubbel har sedan tidigare fyra restauranger i Göteborg och Malmö. Nu etablerar de sig i Norrköping, Stockholm och Lund.

– Vi har länge tittat på att öppna restauranger i fler städer, men fick skjuta allt det på framtiden i och med coronapandemin. Nu känner vi ändå att det är dags att ta det här steget, säger vd:n John Wigelius.

Pandemin pågår i allra högsta grad. Hur ser ni på att öppna upp under dessa tider?

– Det är klart att det är lite skräckblandad förtjusning, med tanke på pandemin och att vi är i en bransch som är utsatt, men vi vågar tro på ljusare tider. Vi såg i somras hur smittspridningen gick ner och hur folk började umgås på krogen igen. Vi hoppas att det blir så nu igen.

Varför väljer ni att satsa i Norrköping?

– Vi känner lite folk där sedan innan och det är folk som kontaktat oss och sagt att vi borde öppna i Norrköping för att det inte finns något sådant här koncept där.

Det finns redan en hel del restauranger i Norrköping. Hur ser ni på konkurrenssituationen?

– Vi har varit runt i Norrköping en del och testat lite vad som finns. Vi känner oss trygga i vårt koncept och vad vi har att erbjuda. Jag tror bara att vi kommer tillföra och göra utbudet bättre, säger John Wigelius.

Restaurangen siktar på att öppna i början av april och kommer att ha tio–tolv anställda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!