Klart: De styr Norrköping kommande fyra år

På måndagen blev det klart vilka partier som kommer att styra Norrköping de kommande fyra åren.

Norrköping2014-10-13 10:33

Det har varit på gång ett tag. Nu är diskussionerna klara och ett besked lämnat. Det blir en koalition bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna som kommer att dela på ansvaret för styret av Norrköping den här mandatperioden. Beskedet väntas lämnas på partiernas gemensamma presskonferens klockan 13 på måndagen, men informationen lämnas nu också av Vänsterpartiet. V styrde kommunen tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet den gångna mandatperioden, men kliver nu åt sidan och sätter sig i opposition.

"Djupt besvikna"

-Vi är djupt besvikna på Socialdemokraterna. En majoritet av Norrköpingsborna röstade för en fortsatt rödgrönt majoritet i kommunen, nu riskerar de att få borgerligt politik levererad från Rådhuset istället. Socialdemokraterna hade ett val att styra vänsterut eller högerut och de valde högerut, skriver kommunalrådet Mona Olsson.
Stjernkvist gav beskedet

Hon fick beskedet av kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) på måndagsförmiddagen och är kritisk, precis som Nicklas Lundström, ordförande för Vänsterpartiet i Norrköping.
- En rödblå kommunledning kommer inte att kunna bygga ett bättre Norrköping.
Du läser mer om de politiska förändringarna i Norrköping på nt.se efter eftermiddagens presskonferens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om