Karstorp står upp igen i ny skepnad

I november 2014 tog lågorna Karstorps Bildemontering AB i Norrköping. Idag står en ny modern anläggning på samma plats och på torsdagen var det nyinvigning.

Arkivbild från branden i november 2014. Roger Jonsson och Eddie Jonsson har blivit av med det de kallar sitt livsverk, Karstorps Bildemontering.

Arkivbild från branden i november 2014. Roger Jonsson och Eddie Jonsson har blivit av med det de kallar sitt livsverk, Karstorps Bildemontering.

Foto: Matz Glimhed

Norrköping2017-01-19 17:01

Videon är inte längre tillgänglig

Videon är inte längre tillgänglig

Golvet i verkstaden blänker och lagerhyllorna börjar sakta fyllas på med begagnade bildelar. Den nya anläggningen har redan rullat några månader och nu är den också högtidligen invigd.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen har kommit så här långt, säger Eddie Jonsson, Vd Karstorps Bildemontering AB. Vi har tagit det bästa från vår ursprungliga verksamhet och kombinerat det med det bästa inom vår bransch och skapat den nya anläggningen som väl kan kallas toppmodern.

Det var i november 2014 som en brand totalförstörde hela företaget. När räddningstjänst kom till platsen var det redan för sent att att rädda bildemonteringen och ett helt livsverk gick upp i rök.

Eddie Jonsson tog snabbt beslutet att bygga upp en ny anläggning på samma plats och personalen fick tillfälligt jobba på företagets andra anläggning i Valla, utanför Katrineholm.

– De första dygnen efter branden var jag såklart ledsen och hade mycket att fundera över, säger Eddie Jonsson. Det har varit något av en mental resa att gå igenom den stora tragedin som branden faktiskt var och därefter ta stora beslut för framtiden.

På bara åtta månader byggdes nya Karstorps Bildemontering upp. Här ligger nu ett nytt fint hus på 120x58 meter och här finns generösa ytor utomhus för uppställning av bilar.

När företaget brann fanns 114 000 artiklar på lagret för begagnade reservdelar men i dagsläget gapar många av lagerhyllorna tomma.

– Det kommer att ta oss år att bygga upp vårt varulager, konstaterar Eddie Jonsson. Idag har vi väl ungefär en tredjedel av det antal artiklar vi hade vid branden.

Nya rutiner ska komma på plats och trimmas in och för de 31 medarbetarna innebär den nya anläggningen att man fått en fräschare och luftigare arbetsmiljö.

– Medan dom byggde det här var vi ett stort gäng som pendlade till Valla varje dag och jobbade där, säger Håkan Ström, plåtslagare. Det funkade väl bra men det är skönt att vara tillbaka här.

Till nyinvigningen kom 170 av Karstorps kunder. Av dem många verkstadsföreträdare, leverantörer och samarbetspartners till huvudentreprenören Wilzéns.

– Vi har lojala kunder och den här dagen är ett stort tack till dem, säger Eddie Jonsson. Nu har vi rätt förutsättningar att visa vad vi är bra på och ta nya marknadsandelar.

Invigningsgästerna fick rundvandring i lokalerna och minglade och som en fullständig överraskning fick de även träffa Kung Carl Gustaf. Han dök upp i imitatören Göran Gabrielssons skepnad för att lyckönska företaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!