Kärlekshållplatser uppsatta i centrum

Det är bäst att hålla koll på tidtabellen för nu har stans busshållplatser fått konkurrens av "pusshållplatserna". De är tänkta som platser för att visa sina nära och kära lite extra uppmärksamhet.

Några som passade på att pussas vid hållplaten var Göran och Margareta Rendahl som har varit gifta i 60 år.

Några som passade på att pussas vid hållplaten var Göran och Margareta Rendahl som har varit gifta i 60 år.

Foto: Linnéa Hellqvist

Norrköping2019-04-26 19:00

De som tar en promenad längs med Hästskodammen uppmanas just nu att stanna till och pussas lite – vid de nyuppsatta "pusshållplatserna".

Idén kommer från Norrköpings kommuns trafikingenjör, Rosita Mathiesen, som fick reda på att pusshållplatser fanns på flera ställen i Sverige, men inte i Norrköping – något som hon ville ändra på.

– Det är en rolig grej, just att man drar på "pusshållplats", det blir roligt eftersom man annars talar om bussar.

Tanken med pusshållplatserna är att visa att man ska vara vänlig mot varandra och höja de platser som hållplatserna finns. Pusshållplatserna är uppsatta på två ställen i Norrköping: Kärleksparken och Carl von Linnés plats vid Järnbrogatan. Placerad på båda skyltarna är en dikt, skriven av Rosita Mathiesen, då hon tyckte att det borde finnas något mer än enbart en stolpe.

– Vi vill skapa olika ställen och mötesplatser där man kan känna att det känns positivt, säger hon.

När kommunen berättade på sin Facebooksida om att skyltarna var uppsatta fick man mycket respons från allmänheten.

– Väldigt många har taggat sin respektive att "hit måste vi gå". Det känns som att det har blivit väldigt positivt mottaget, säger Rosita Mathiesen.

Hållplatserna som uppmanar till kärlek och pussar finns till och är uppsatta för alla människor som passerar, både Norrköpingsbor eller turister.

– Tanken är att man ska ta med sin kära och pussas eller ta en fin bild, säger Rosita Mathiesen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!