Jill, 49, är mer än redo för att träffa någon

Att vara singel i 50-årsåldern var inget Jill hade planerat. Omställningen från att fokus främst ligger på att vara mamma till att barnen blir vuxna och saknaden av den där speciella personen växer. "Det blir uppenbart att man har plats för någon", säger hon.

Jill Sonelin har varit singel i fem år. Nu känner hon att det är dags att träffa någon.

Jill Sonelin har varit singel i fem år. Nu känner hon att det är dags att träffa någon.

Foto: Liv Hellström

Norrköping2023-08-07 20:00

Hur är det att vara singel i Norrköping? Svaret är såklart att det upplevs på olika sätt beroende på vem man frågar. 

När vi lade upp ett inlägg på sociala medier om att vi ville komma i kontakt med singlar som ville träffa någon - var Jill Sonelin en av de första som hörde av sig.

– Jag såg först inlägget på Instagram och tänkte bara "inte igen". Men sen fick jag upp samma inlägg och... ja, alltså jag är uttråkad. Jag orkar inte gå med i dejtingsajter just nu så jag bara skickade in till er.

undefined
Jill Sonelin har varit singel i fem år. Nu känner hon att det är dags att träffa någon.

När Jill säger att hon tänkte "inte igen" syftar hon på hennes medverkan 2020 i TV4:s program "Kärleken flyttar in". Då kastade hon sig ut för att hitta den rätta. Men det blev inte som hon hade tänkt. 

– Vi klickade inte alls och jag kände inte igen den person som jag klipptes ihop till på tv.

Efter tv-medverkan kände hon sig ganska mättad på dejtandet. Men exponeringen på tv ledde till att flera lustiga personer hörde av sig och ville träffas.

– Efter det var jag inte så dejtingsugen och så kom corona, då var det inte lätt att dejta.

Men efter att ha varit singel och dejtat lite till och från i fem år är Jill är nu mer än redo för att träffa någon. 

undefined
Hon anser sig själv vara väldigt sportintresserad och hjärtat brinner lite extra för fotboll.

När saknar du någon mest?

– Det är just det där när jag slutat mitt kontorsjobb för dagen och någon frågar hur det är, hur jag mår och som man kan sitta i soffan och se en film eller fotbollsmatch med. Någon att göra saker ihop med och någon att älska, som jag har de där speciella känslorna för.

Hon upplever även att man försvinner från inbjudningar och gästlistor när man inte har en partner. 

– Ibland kan man känna att man inte blir bjuden till högtider och träffar som nyår och kräftskivor. Det är mycket parmiddagar och ibland känns det som att när man inte har en partner då finns man liksom inte i gästlistan, säger hon och fortsätter.

– Sen kan de ju säga ibland att man kan ta med en kompis, men det känns ju lite som att man blir ett bihang. Visst skulle jag själv kunna bjuda hem bekanta, men det är jag rent ut sagt dålig på.

De senaste tjugo åren har en stor del av Jills fokus legat på att vara mamma och fotbollsmorsa att hon nästan har glömt bort sig själv emellanåt. Nu klarar sig barnen själva och Jill är öppen och nyfiken på framtiden.  

– Det är lite skumt. Jag är glad att de gör sitt, men jag kan känna av att det blir lite ensamt. Det blir uppenbart att jag har plats för någon.

Men Jill är även tydlig med att hon fyllt sitt liv med mycket annat som gör henne glad.

– Jag klarar mig bra ensam och hittar saker att fylla livet med. Jag älskar ju fotboll och engagerar mig en hel del ideellt. Jag aktiverar mig gärna med padel, promenader och tävlingsfiske också.

undefined
På hennes arm hänger bara några av alla hennes fotbollshalsdukar.

Att vara singel strax innan 50 är inget Jill någonsin föreställt sig att hon skulle vara och hon upplever att det bara blir svårare och svårare att träffa någon. 

– Vid min ålder skulle man ju vara lyckligt gift och allt skulle vara frid och fröjd. Men det är ju en fantasi för det är många omständigheter som spelar in, säger hon och fortsätter.

– Har man några år på nacken som jag, som snart är 50. Då hinner man samla på sig erfarenhet som tyvärr gör att det blir färre och färre dejter och svårare och svårare att träffa någon. Jag tror att erfarenheterna man samlat på sig ibland gör att jag bromsar för mycket, säger Jill Sonelin.

undefined
"Jag tror att erfarenheterna man har ibland gör att man bromsar för mycket", säger Jill om dejtandet.
Jill Sonelin

Ålder: 49 år

Bostadsort: Norrköping

Beskriv dig själv med tre ord: Lojal, sportintresserad och nyfiken.

Det här söker jag: En man i åldern runt 45-55 år som bor i Norrköping. Lojal, spontan, har självinsikt, nära till skratt, öppen, social och sportintresserad.

Kontaktuppgift: jill1111@hotmail.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!