"Jag har inte varit på stan sedan i januari"

"Människor är oförsiktiga, trängs och kommer alldeles för nära". Inger Grinne välkomnar de nya hårdare restriktionerna i butiker och köpcentrum.

Inger Grinne tar pandemin på största allvar.

Inger Grinne tar pandemin på största allvar.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2020-10-29 18:40

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten och Region Östergötland att det införs nya allmänna restriktioner i Östergötland. Ett område som får skärpta regler från och med nu är inomhusmiljöer som till exempel butiker och köpcentrum. På Mirum Galleria hade redan många av besökarna tagit del av informationen.

– Jag såg det precis innan jag cyklade hit. Jag har varit försiktig hela tiden med att sprita händerna och jag använder en handske när jag går i affärerna, säger Inger Grinne, som tar pandemin på största allvar.

Inger tycker att de nya hårdare reglerna är välkomna i och med den ökade smittspridningen.

– Jag tycker människor är väldigt oförsiktiga. Det är många som trängs och kommer alldeles för nära.

Hur kommer du agera nu med de nya reglerna?

– Jag har varit försiktig hela tiden och det kommer jag fortsätta med. Jag handlar mycket och sällan, men jag kan bli bättre på att passa in tider när det är mindre folk. Jag har inte varit på stan sedan i januari och har bara träffat mina barn, som bor i Göteborg, två gånger under hela pandemin.

– Vi har inte träffat några vänner heller egentligen. En gång i somras mötte vi bekant och fikade, men det var utomhus.

Under början av året beställde Ingers dotter mat på nätet några veckor, men hon tycker att det gått bra att gå ut och göra det själv sedan dess. 

– Jag handlar inte på nätet. Det går bra så här, bara man är försiktig, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!