Ny delikatessbutik i stan: "Vi har många planer"

För dig som uppskattar de italienska smakerna har det öppnat en ny butik i stan. Här kan du ta en focaccia – bakat utifrån ett gammalt släktrecept.

Delibutiken Grazie ligger på Drottninggatan precis bredvid Härlig Pasta.

Delibutiken Grazie ligger på Drottninggatan precis bredvid Härlig Pasta.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-09-20 18:00

I slutet av augusti öppnade delibutiken Grazie på Drottninggatan i Norrköping. I samarbete med Östgöta Kök och framförallt restaurangen Härlig Pasta driver Aldo Collocolo verksamheten. Maten har alltid varit en stor del av hans liv. Aldo Collocolo är kock till yrket och han är släkt med den kända familjen Ingrosso som äger flera restauranger i Stockholm.

– Benjamin och Bianca Ingrossos pappa Emilio är min kusin och jag har tidigare jobbat på hans restaurang i Spanien.

Vad är det här för ställe då?

– Jag skulle beskriva det här stället som ett mysigt café med många möjligheter. Man kan ta en espresso tillsammans med ett bakverk, ett glas vin eller äta en foccaccia, som jag bakar utifrån ett gammalt släktrecept. Vi har dessutom italienska färsk- och torrvaror som man kan handla med sig hem.

undefined
Delibutiken Grazie ligger på Drottninggatan precis bredvid Härlig Pasta.

– Tanken här är att det ska vara lättsamt, avslappnat och socialt. Ett ställe där man kan slinka in och ta något att dricka eller äta och prata lite skit med Aldo, säger Daniel Ohlén, som driver Härlig Pasta och som är delägare i butiken.

– Jag älskar att prata med folk och bjuda på mig själv, fyller Aldo Collocolo på med.

undefined
Aldo Collocolo och Daniel Ohlén vill att stämmningen i lokalen ska vara avslappnad och social.

Trots att de nyligen öppnat siktar de på att bredda konceptet.

– Vi har många planer. Man kan till exempel abonnera stället om man vill vara för sig själva. I slutet av september kommer vi börja med "after work", funkar det bra så kanske vi kör flera dagar. Vi kommer även testa ett koncept där man skapar ett abonnemang, man kan ha en stående beställning som rullar på så länge man önskar. Beställningarna kommer utan kontakt på de datum man bestämt, berättar Daniel Ohlén.

Är ni oroliga över att öppna ett nytt ställe med tanke på den ekonomiska situationen?

– Det klart att det är lite tufft, men så är det överallt. Vi är hoppfulla och så länge man levererar en bra produkt som vi är stolta över så hoppas vi att gästerna kommer. Den här lokalen fanns redan innan i koncernen och stod tom, så med ganska små medel kunde vi dra igång det här, säger Daniel Ohlén.

undefined
Sötsaker råder det ingen brist på i butiken.

Vad har ni fått för respons hittills?

– Många har varit positivt överraskade, det har varit bra respons. 

Har Benjamin Ingrosso testat mackorna än?

– Haha, inte än. Men han har ju varit på Härlig pasta två gånger, säger Aldo Collocolo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!