"Ingen slump att det brinner just där"

Under söndagen brann det ånyo i bilar på pendlarparkeringen nere i hamnen. Enligt polisen är den här brandplatsen ingen slump.

Bilbränder. Totalt sex bilar drabbades av söndagens bilbränder på Sjötullsgatan.

Bilbränder. Totalt sex bilar drabbades av söndagens bilbränder på Sjötullsgatan.

Foto: Eva Jensen

Norrköping2018-02-05 19:30

Videon är inte längre tillgänglig

Det var vid 23.15 på söndagskvällen som larmet kom från SOS Alarm. Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka bilar som stod i brand på Sjötullsgatan.

Två bilar blev totaltförstörda – och totalt blev sex bilar drabbade av värmeskador i varierande grad. Polisen misstänker att blbranden var anlagd.

– Man jobbar med en teknisk undersökning. Men tyvärr är ju bilbränder av tradition väldigt svårlösta då bevisen oftast brinner upp, säger Calle Jerrhage vid Norrköpingspolisen.

Det är långt ifrån första gången som pendlarparkeringen intill Hamnbron drabbas av bilbränder. Bara under förra året fick räddningstjänsten åka flera gånger till samma plats.

– Tyvärr är det väl ingen slump att det brinner just där. Det finns vissa ställen i Norrköping som är överrepresenterade när det gäller bilbränder, säger Jerrhage.

Enligt polisen finns det flera anledningar till att vissa platser används.

– Vill man tända på en bil väljer man en undanskymd plats där det inte är så mycket folk i rörelse. Nere i hamnen är det lugnt och stilla på kvällstid.

– Om man vill dumpa en bil, kanske främst på grund av försäkringsskäl, passar undanskymda platser också bra, säger Jerrhage.

Trots att det sent en söndagskväll troligtvis inte är så många potentiella vittnen i området, hoppas polisen nu få in iakttagelser gjorda kring brandplatsen vid 23-tiden i söndags.

Ingen slump. Det undanskymda läget nere i hamnen gör att många bilbränder sker på den här parkeringen.
Ingen slump. Det undanskymda läget nere i hamnen gör att många bilbränder sker på den här parkeringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om