Här ska Sigge sälja lyxbilar för miljoner

– Min dröm var att bli nummer ett i min bransch och nu är jag där, säger Sigge Bilajbegovic när lyxbilarnas nya hall står färdig.

Nya bilhallen. Bilälskare kommer att beundra en Lamborghini Aventador som Sigge Bilajbegovic visar i Platinumcars nya bilhall.

Nya bilhallen. Bilälskare kommer att beundra en Lamborghini Aventador som Sigge Bilajbegovic visar i Platinumcars nya bilhall.

Foto: Håkan Sjöström

Norrköping2014-05-15 17:01

Videon är inte längre tillgänglig

Den här veckan inviger Platinumcars sin nya exklusiva bilhall vid E4:an norr om Norrköping. Den pärlemorgnistrande byggnaden är en dröm som blivit verklighet för entreprenören Sigge Bilajbegovic.

– Det är helt fantastiskt att allting är klart och det är kul att vi har kunnat göra satsningen i Norrköping som är min hemstad, säger Sigge Bilajbegovic. Min dröm var att bli nummer ett i min bransch och nu är jag där.

Sigge Bilajbegovic visar stolt den nya bilhallen och det är några timmar innan de 350 premiärgästerna ska komma på party för att mingla bland Lamborghini, Maserati, Porsche och Rolls Royce. Lyxbilarna exponeras i luftig och väldesignad ljusmiljö på ett gnistrande granitgolv. Upplevelsen är viktig för vd:n.

– Vi har inte sparat på något, konstaterar Sigge Bilajbegovic och ler. Här är genomgående toppkvalitet i alla materialval och säkerheten i och utanför bilhallen håller banknivå. Jag har nog varit krävande mot vår entreprenör NCC, men de har gjort ett fantastiskt jobb.

I blickfånget står en Lamborghini Avantador för 3,2 miljoner kronor. Batmanbilen sticker verkligen ut och det hoppas Platinumcars även att exteriören ska göra.

– Vi har valt läget för att få ett skyltfönster mot hela Sverige, säger Sigge Bilajbegovic. Med den här anläggningen signalerar Platinumcars att vi investerar för framtiden och min expansion kommer att fortsätta när jag har pustat ut efter det här projektet. Om några år vill jag ha ytterligare ett par anläggningar och nå en omsättning på en miljard kronor.

I anslutning till bilhallen finns ett spa för lyxbilar där bilägaren nära kan följa rekond av fordonet. Här ligger också verkstaden som är kliniskt ren. Och som välkomnar både lyxbilskunden med en Ferrari och volvoägaren från Åby.

– En bilhall som den här drar blickarna till sig och alla är välkomna hit, understryker Sigge Bilajbegovic. Det går utmärkt att titta på bilarna men man måste respektera att man inte får röra dem eller sitta i dem.

Platinumcars kommer att hålla öppet sju dagar i veckan för att visa att tillgänglighet är allt. Bilhallen väcker redan nyfikenhet och en kväll för några dagar sedan kom en bilälskare på spontanbesök, trots att hallen ännu inte har öppnat. Han köpte en ny Jaguar och blev därmed den första kunden.

Platinumcars

Platinumcars, helägt av Sigge Bilajbegovic, är en av landets ledande leverantörer av exklusiva bilar. Företaget startade 2005 och har i år gått från 9 till 15 anställda. Bilhallen, som har byggts av NCC, har en totalyta på 4 000 kvadratmeter och innehåller även verkstad och rekondavdelning. Investeringskostnad över 80 miljoner kronor. År 2013 omsatte Platinumcars 170 miljoner kronor och i framtidsplanerna finns även bensinmack och restaurang nära anläggningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om