Här är NT:s nyförvärv: "De sålde in ett roligt projekt"

Här är NT:s två senaste nyförvärv. "Jag känner att jag kommer till en redaktion där jag får flyga fritt", säger nyhetsreportern Hedvig Nittve. "Norrköping lockar som idrottsstad", säger sportreportern Gabriel Ohlsson.

Gabriel Ohlsson och Hedvig Nittve kommer ni läsare att få se mer av framöver. De är NT:s senaste nyförvärv.

Gabriel Ohlsson och Hedvig Nittve kommer ni läsare att få se mer av framöver. De är NT:s senaste nyförvärv.

Foto: Mattias Heikki

Norrköping2024-04-06 05:00

Den nya duon förstärker inte bara redaktionen i Norrköping. De föryngrar den också.

Hedvig Nittve vill helst vända sig till just den yngre läsargruppen. Hon hänvisar till forskning kring unga läsares korta uppmärksamhetsspann. Det vill hon förlänga bland ungdomarna i Norrköping. 

Då gäller det att jobba annorlunda – och överraska.

– Om man gör nyheter om samma saker och i samma format blir det svårare att locka dem till oss. Jag vill göra journalistik om saker som folk aldrig har hört talas om, som sticker ut, med ovanliga vinklar och nya perspektiv. 

Hon känner att NT är en redaktion där hon uppmuntras att tänka nytt. Det var en av anledningarna till att hon valde att byta jobb. 

– Jag känner att jag kommer till en redaktion där jag får flyga fritt. 

Hur skulle du beskriva dig?

– Jag är en färgstark person med ett stort självförtroende som gillar att ta plats, säger 25-åringen från Västervik.

undefined
Gabriel Ohlsson och Hedvig Nittve hyllar sin nya hemstad Norrköping.

Gabriel Ohlsson är en offensiv mittfältare från Landskrona. Att han kommer att förstärka NT-sporten är redan klart. Utöver det surrar envisa rykten om att Saltängens BK i fyran blir ny klubbadress.

– Haha, jag ska provträna i alla fall, säger han.

Han kommer närmast från att ha bevakat den lokala fotbollen för Helsingborgs dagblad.  

Varför NT?

– De sålde in ett roligt projekt. NT vill satsa och är seriösa. Norrköping lockar som idrottsstad med många roliga lag som man kan göra journalistik om.

Gabriel Ohlsson vill gärna spegla samhället genom idrotten. Vad gör klubbarna för att inte ungdomar ska hamna i en destruktiv miljö? Vad gör kommunen för att hjälpa klubbarna att hjälpa?

– Det är ämnen jag brinner för. Ett annat ämne är att visa hur skev fördelningen är i elitklubbarnas styrelser. RF:s mål är att 40 procent ska bestå av kvinnor till 2025. Det kommer inte att hinna nås. Varför?

Vad är din relation till Norrköping?

– Ingen på förhand. Jag har varit på Kolmårdens djurpark en gång i mitt liv. Jag har en bror som bor i Linköping.

Dina intryck?

– Jag har absolut inte börjat längta hem. Staden är trevlig och fin, säger Gabriel Ohlsson.

Det skriver Hedvig Nittve under på.

– Det är så himla vackert här. Människorna, Strömmen, parkerna, kulturlivet. Jag har bytt från en sommarstad som står stilla tio månader om året. I Norrköping händer det något varje dag, året runt, säger hon.

Här är reportrarna

Namn: Hedvig Nittve

Ålder: 25.

Född och uppvuxen i: Västervik.

Yrkesbakgrund: Politikreporter på P4 Östergötland, reporter på SVT Nyheter i Västervik.

Om jag fick välja en person, död eller levande, att intervjua skulle det vara: Astrid Lindgren. För hennes inspirerande livsgärning och sinne för humor.

Namn: Gabriel Erik Ohlsson.

Ålder: 24.

Född och uppvuxen i: Landskrona.

Yrkesbakgrund: Har varit lite av en mångsysslare innan journalistyrket. Kommer närmast från Helsingborgs Dagblad där jag skrev om lokal fotboll. 

Om jag fick välja en person, död eller levande, att intervjua skulle det vara: Omöjligt att välja en. Farfar får bli den första, han försvann alldeles för tidigt. Sveriges chef för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must). Idrottsprofilen får bli Paul “Gazza” Gascoigne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!