Hållplats vid Renströmmen krav från pensionärerna

En buss på Saltängsgatan/Slottshagen? Är det så pensionärerna ska nå Hemgården, banken, Renströmmen och andra institutioner och lokaler norr om Strömmen?

En hållplats vid Renströmmen är vad pensionärerna i Norrköping kräver. Men hållplats på Drottninggatan lär det knappast bli. Läget är för farligt. Lösningen kan bli en buss som svänger in i kvarteren runt Renströmmen. FOTO: MICHAEL SVENSSON

En hållplats vid Renströmmen är vad pensionärerna i Norrköping kräver. Men hållplats på Drottninggatan lär det knappast bli. Läget är för farligt. Lösningen kan bli en buss som svänger in i kvarteren runt Renströmmen. FOTO: MICHAEL SVENSSON

Foto:

NORRKÖPING2006-09-26 04:00
Per Hallgren och pensionärsorganisationerna efterlyser en hållplats vid Renströmmen på Drottninggatan. Den som fanns där är flyttad till Resecentrum. Det blir för långt för gamla och handikappade som besöker exempelvis Hemgården, folktandvården och teatern. En hållplats i önskat läge skulle innebära förbättringar för ett litet antal resenärer, men en nackdel för det stora flertalet som arbets- och skolpendlar, anser Maud Ohlén (s). Det gamla läget var heller inte trafiksäkert. Så lösningen kan, enligt Maud Ohlén, bli att låta en buss svänga in i de aktuella kvarteren. Men först ska det utredas. Per Hallgren var måttligt nöjd med svaret och sade, att pensionärerna påtalat problemet sedan 2004.
Viktoria, Elin och andra elever i Navestadskolan vill ha en direktbuss mellan Rambodal och Navestad. I dag kan det vara livsfarligt att springa över vägen och byta buss i Hageby. Först fick de beskedet, att att kommunen ska försöka få Östgötatrafiken att anpassa busstiderna bättre till byten. Det lär inte ske förrän om ett år. Men när Maud Ohlén fick höra att bussarna från Navestad kan vara överfulla sade hon, att det kanske kan bli en direktbuss. När spårvägen når Hageby ska också övergångsstället flyttas. De unga flickorna ville ha ändring nu, inte om något år. Carin Stenström (kd) tyckte, att Ohlén inte visat samma vilja att lyssna då skolskjutsarna diskuterats på Vikbolandet och fick då höra, att det inte handlade om skolbuss i det här fallet.
Anders Schyleström vill att cyklisternas trafikljus samordnas med bilisternas. Ingalill Pettersson (s) uppger att frågan utreds.
Daniel Gustafsson efterlyser fler boendeparkeringar inne i Norrköping. Svar ska pågående parkeringsutredning ge.
Kristina Carlstedt vill ha gratis parkering för turister med miljöbil. Svaret är att kommunen i två år haft gratis parkering för miljöbilar från Norrköping. Försöket ska utredas för att visa hur man går vidare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om