Glimstedt blir först in i nya Rådstugan

Nu ska Gamla torget i Norrköping få nytt liv. Kvarteret Gamla Rådstugan får nytt innehåll och första hyresgäst blir Advokatfirman Glimstedt.

Foto: Fredrik Jonson

Norrköping2016-01-31 02:00

Advokatfirman flyttar in i höst på ett helt våningsplan en trappa upp och hyr en tredjedel av fastighetens 2 200 kvadratmeter.

Gamla Rådstugan är en länk mellan handelsytan Knäppingsborg och city och det har länge funnits planer för att skapa nytt liv i fastigheten.

– Vi planerar att blanda kontorshyresgäster med restaurang- och viss butiksverksamhet i den historiska fastigheten, säger Anders Granberg som är ansvarig projektledare på Corallen.

Fastigheten ägs av CORHEI där de två fastighetsbolagen Corallen och Heimstaden är hälftenägare. Corallen har en option på att tidigast i slutet av året överta hela CORHEI:s fastighetsbestånd och man kommer att vara en aktiv och långsiktig fastighets­ägare i Norrköping.

– Vi ska vara aktiva när det gäller att delta i stadsutvecklingen, säger Cecilia Aldén, ny fastighetschef på Fastighets AB Corallen i Norrköping. Med utvecklingen av Gamla Rådstugan kan man säga att vi utvecklar det vackra kvarteret Knäppingsborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om