Missade väjningsplikten – körde rakt in i familjens bil

På väg från badet till snabbmatsstället blev familjens bil påkörd av en bilist som hade missat väjningsplikten. Nu åtalas föraren för att ha vållat olyckan – som gav både fysiska och psykiska men för mamman i familjen.

Krockkudden utlöstes och mamman skadades när familjens bil blev påkörd vid E4-avfarten i Klinga. Nu åtalas den andra föraren.

Krockkudden utlöstes och mamman skadades när familjens bil blev påkörd vid E4-avfarten i Klinga. Nu åtalas den andra föraren.

Foto: Polisen

Norrköping2024-06-16 18:00

Det var en eftermiddag förra sommaren som olyckan inträffade vid E4-avfarten vid Klinga. En familj från Norrköping hade varit på Mårängens badplats och skulle nu äta på McDonalds-restaurangen.

Men precis när de passerade avfarten kom en bil därifrån ut på Skärblackavägen – och körde rakt in i sidan på familjens bil. Krocken blev relativt kraftig och fordonet snurrade runt flera varv och fick plåtskador.

Mamman i familjen, som körde, fick också en hjärnskakning, sprucken trumhinna och ont i ena armen, nacken och ryggen.

Hon berättar i förhör att den andra föraren inte tycks ha sett familjens bil som kom körande på huvudleden.

– Vi ser innan vi "smäller" att föraren inte kollar åt höger utan bara åt vänster och börjar köra. Jag ser att det inte kommer att gå och hänger mig på tutan för att uppmärksamma den andra föraren om att vi kommer. Men sen smällde det.

Mamman säger att det efteråt har blivit ett tiotal vårdbesök och lika många hos psykolog för henne.

– Jag har svårt att sova på nätterna och tänker på när bilen kör ut, säger hon och förklarar att döttrarna också har mått dåligt.

Nu har den andra föraren åtalats för vållande till kroppsskada, då hon enligt åklagaren har orsakat olyckan genom att missa väjningsplikten.

Det är en 43-årig kvinna från Stockholm som i förhör har erkänt brott, men samtidigt säger att hon tittade åt båda hållen – men ändå inte såg Norrköpingsfamiljens bil.

Karta: Här skedde olyckan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!