Förare med 2,1 promille i blodet körde in i husvägg

När bilföraren skulle parkera gick det inte så bra, han backade in i husväggen. Provtagning visade att 63-åringen hade 2,1 promilles alkoholkoncentration i blodet.

Alkoholkoncentration. En genomsnittsdrickare ser dubbelt pch har svårt att stå upprätt vid 2,0 promille i blodet.

Alkoholkoncentration. En genomsnittsdrickare ser dubbelt pch har svårt att stå upprätt vid 2,0 promille i blodet.

Foto: DAVID MAGNUSSON / SVD / SCANPIX SWEDEN

Norrköping2017-04-26 20:34

För de flesta genomsnittsdrickare innebär 2,0 promilles alkoholkoncentration i blodet att de har svårt att stå upprätta och ser dubbelt. Vid 3,0 promille är man på gränsen till medvetslöshet.

Men den aktuella bilföraren hade uppenbarligen högre tolerans för alkohol och körde bil natten till den 1 april då hans son och flera av hans kompisar såg hur han backade in i husväggen när han skulle parkera.

De sprang då fram till bilen och knackade på rutan. Men bilföraren reagerade inte utan fortsatte parkera bilen.

Sonen konfronterade pappan om körningen och tog tillsammans med kompisarna med honom upp i lägenheten. De satte sig i köket och pratade. Mannen ville ha vin innan han skulle gå och lägga sig och hämtade en box vin. Men den tog killarna ifrån honom.

Senare ringde de polisen, som kom till platsen. De konstaterade att det var skador på bilen, men inte på husväggen.

En jourförundersökningsledare tog beslut om att bilföraren skulle tas med för kroppsbesiktning och provtagnng. Blodprovet visade att han hade 2,1 promilles alkoholkoncentration i blodet och han åtalas nu för grovt rattfylleri.

Gränsen för grovt rattfylleri går vid en promille i blodet. Straffet för grovt rattfylleri är högst två års fängelse och att körkortet kan återkallas under 24 månader.

63-åringen förnekar dock grovt rattfylleri. Han hävdar att han inte kört bilen den aktuella kvällen och att skadan på bilen uppkommit vid ett tidigare tillfälle.

Att hans son och hans kompisar sett honom köra bil och backa in i husväggen tror han kanske beror på att han kom hem och förstörde festen de hade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om