Trots att det mest liknar en byggarbetsplats börjar delar av de tre huskropparna bli färdiga. Det nya kvarteret kommer inhysa både bostäder, företag och verksamheter.
– Det ska bli en plats där man kan mötas oavsett om man bor här eller inte, säger Mikael Forkner, regionchef på Klövern, vars hus ligger utmed Kungsgatan.
I det huset kommer det mesta av kvarterets näringsliv finnas.
– Av 4 700 kvadratmeter har vi 600 kvar att hyra ut och i kontorshotellet börjar det ticka på.
Redan 2014 påbörjades planerna.
– Vi räknar med att flytta in i mars 2020. Från början hade vi hoppats på att kunna flytta in lite tidigare, men det blev lite försenat, säger Maria Ekholm, projektledare på Klövern.
I huset utmed Södra Grytsgatan blir det studentbostäder, både ettor och tvåor. Här är flera lägenheter redan färdiga. Förutom klassiska studentlägenheter satsar man på 16 så kallade kombolägenheter, var och en med fyra rum, där man kan låsa om sig, med gemensamt kök.
– Brandkraven ser något annorlunda ut när man bygger så här, vi har bland annat utrustat med sprinklers, säger Andreas Pihl, projektledare på Hyresbostäder.
De första studenterna kan flytta in i april.
– Men den stora vågen kommer väl egentligen först i augusti.
I den här huskroppen ligger kvarterets högsta punkt, 54 meter över mark.
– Vi hade velat bygga högre, men det fick vi inte på grund av inflygningen, säger Mikael Forkner.
Mitt över innergården, utmed S:t Persgatan, bygger Hyresbostäder ytterligare 43 lägenheter i storleken 1–4 rum och kök. Här räknar man med inflyttning först i juni. I dessa lägenheter kommer snitthyran vara 1 875 kr/kvm per år, det innebär exempelvis att en tvåa på 55 kvm kommer ligga på omkring 8 900 kronor i månaden. För studentlägenheternas del har man ännu inte fastslagit hyresnivån.
Det nya kvarteret är ett hundramiljonersprojekt. Klövern har investerat 150 miljoner kronor och Hyresbostäder nästan det dubbla.
På flera håll i Sverige spår man en lågkonjunktur, hur ser ni på det?
– Det finns en stor efterfrågan på kontor och verksamhetslokaler här, det har inte hunnit med i samma takt som övrig bebyggelse. Vi tror inte att vi kommer att drabbas nämnvärt av en eventuell sådan, säger Mikael Forkner.
– Och våra direktiv är att vi ska bygga. Vi har en lång bostadskö och människor måste bo oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur, säger Andreas Pihl.