Flera bilbränder under natten

Natten mot onsdagen larmades räddningstjänsten till ett flertal bilbränder runtomkring i Norrköping.

Rökdykare lyckades hindra branden från att sprida sig.

Rökdykare lyckades hindra branden från att sprida sig.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews.

Norrköping2019-09-25 02:48

Vid 02.17 kom larmet om att det brann i ett fordon på Gamla Övägen i Norrköping. En enhet från räddningstjänsten ryckte ut till platsen där en bil stod i lågor.

– Vi är framme och släcker av branden just nu. Det ska brinna i ett fordon och det finns ingen direkt spridningsrisk, sa Caroline Carlheim, inre befäl på räddningstjänsten Östra Götaland, vid 02.40-tiden.

Bilen ska ha stått vid en parkering men rökdykare från räddningstjänsten lyckades slå ned branden innan den spred sig vidare.

Strax efter ett 03.30-tiden kom ett nytt larm om en bilbrand. Den gången stod en övertänd bil på Kabelvägen i Norrköping. Efter drygt 20 minuters insats kunde räddningstjänsten släcka branden.

– Den är släckt nu. Det fanns ingen spridningsrisk där, sa Caroline Carlheim.

04.08 brann ytterligare en bil, den här gången på Järngatan i Ingelsta. Även denna brand kunde släckas ned efter en kortare insats.

Några minuter efter 05 larmades räddningstjänsten till en bilbrand i Åby.

– Vi har påbörjat släckning och precis som med flera av de tidigare bränderna så finns det ingen risk för spridning. Vi bör kunna lämna inom tio minuter, sa Caroline Carlheim.

Polis har varit på plats vid samtliga fordonsbränder under natten och man misstänker att de kan ha ett samband.

– Det kan man kanske anta. Alla bränder ligger nära i tid så det kan absolut ha ett samband. Vi kommer att uppräta anmälningar om skadegörelse genom brand på samtliga ärenden, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl på polisregion Öst vid 05-tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om