Federico, 35, har tröttnat på dejtingapparna

Stockholm, Gävle, Uppsala, Uruguay. Federico Pasik har flyttat runt mycket under sitt liv men Norrköping har blivit hans hem. Att dejta här är inte svårare än någon annanstans, men definitivt inte enkelt.

Norrköping 5 augusti 2023 09:00

En kompis till Federico Pasik såg inlägget i våra sociala medier där vi sökte singlar som längtar efter att träffa någon. Kompisen tipsade honom att kontakta oss, men det som framför allt fick Federico att höra av sig var att han var less på att leta efter kärleken via dejtingappar.

– Det finns ju många olika appar men just de stora passar inte mig riktigt. Det finns många människor som inte riktigt vet vad de vill, som inte matchar det jag söker hos en framtida partner, säger han.

undefined
Federico Pasik tror inte att han kommer hitta kärleken via dejtingappar.

Sedan ett år tillbaka har han tagit en paus från alla dejtingappar. Istället har han lagt tid på sina egna intressen, som musik och dans, och sökt sig till sociala sammanhang som han trivs i.

– För mig är musik glädje och jag kan verkligen slappna av. Jag samlar på vinylskivor och är också med och dansar Lindy hop. Det är typ 30-tals swing till jazzmusik.

Han beskriver sig själv som mycket social och får energi av att umgås med andra. Förutom dans går han på yoga och tar sig ut på en löprunda några gånger i veckan.

undefined
Ett av Federicos främsta intressen är musik.

Varför vill du träffa någon?

– Jag trivs väldigt bra med mig själv, mitt sällskap och mina vänner. Det livet jag skapat för mig. Just nu känns det som att man vill träffa någon som man kan addera till det, någon att dela det med.

Federico föddes i Uruguay och flyttade till Sverige när han var 16 år. Hans bakgrund i en annan kultur tycker han märks i hans beteende och vem han är som person.

– Jag är lite mer fysisk och gillar beröring och ögonkontakt mer än många andra, upplever jag. Sedan följer jag mycket min intuition, istället för att kanske var rationell alla gånger så blir jag mer känslostyrd. Kanske inte lika reserverad.

undefined
Federicos ursprung i Uruguay har format vem han är som person och kan ibland påverka hans dejtingliv. "Det skrämmer folk", säger han.

Att han ibland upplevs som annorlunda tror han också har gjort det svårare för honom med dejtandet.

– Det skrämmer folk, speciellt här i Norden. Men man måste förstå att det inte har med dem att göra. Det har ju bara med mig att göra. Men man får ju en person med mycket värme om man träffar och umgås med mig.

Från Uruguay flyttade han med sin mamma och bror till Uppsala, därefter till Gävle för universitetsstudier och sedan till Stockholm. Men för fem år sedan hamnade han i Norrköping när han fick jobb i stan.

– Jag ville ju också hitta mina egna rötter på något sätt. Utan att det ska vara plugg eller så, och då hittade jag det här jobbet för fem år sedan och flyttade hit. Här har jag hittat hem, så jag vill inte flytta härifrån.

undefined
Federico har bott i Norrköping i fem år och vill fortsätta bo här i framtiden.

Hur är då dejtinglivet i Norrköping jämfört med andra städer? Enligt Federico är det inte så stor skillnad.

– Jag tror det är lika svårt eller enkelt. Det beror på vad man letar efter och vad man är för person, vad man vill få ut av dejtingen. Och det är där jag egentligen är lite mer kräsen.

På vilket sätt?

– Jag vill inte träffa någon som inte är säker på sina intentioner. Oavsett vad den personen skriver på en app så är det en annan sak när man träffar personen. Man måste vara väldigt bra på att sålla bort och det kan bli tröttsamt att vara inne på appar och bara swipa höger och vänster.

undefined
Längtan efter att träffa någon är stor men Federico känner ingen press från familj och vänner.

Federicos pappa frågar ibland om hans kärleksliv, men han känner ingen press från sin omgivning, att han måste hitta någon att gifta sig med och skaffa barn. Den främsta pressen kommer inifrån honom själv.

– Jag har valt människor som är bra för mig, jag har inte känt så mycket påtryckning från vänner eller familj. Mest från mig själv, eller mer den här längtan.

Federico Pasik

Ålder: 35 år.

Bostadsort: Centrala Norrköping.

Beskriv dig själv med tre ord: Uttrycksfull, kommunikativ och nyfiken.

Det här söker jag: En kvinna mellan 28 och 37 år som är omtänksam, känslomässigt mogen och har ett rikt socialt liv men även trivs med lugna stunder. Gärna intresserad av musik och kultur. Någon som känner sig redo för en framtid ihop. 

Kontaktuppgift: @visualvox på Instagram

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa