Explosion i butik på S:t Persgatan

Polis och räddningstjänst ryckte ut till en explosion under lördagsnatten. Ett stort område är avspärrat i centrala Norrköping. Inga personskador har uppstått.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping2019-04-14 04:45

Larmet kom in vid 04.40 på söndagsmorgonen från S:t Persgatan i centrala Norrköping. Ett stort antal personer ringde polisen om en mycket hög smäll.

- Det stämmer att det har inträffat en kraftig explosion inne i en butikslokal och vi har begärt assistans från nationella bombskyddet som åker från Stockholm, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

Fönsterna in till butiken är krossade och det ligger mängder med glassplitter på gatan. När polisen och räddningstjänsten kom fram tjöt det om flera billarm.

Polisen har spärrat av ett stort område kring platsen för explosionen och räddningstjänsten är var på plats och hjälpte till med att kontrollera att ingen var skadad i byggnaden.

- Än så länge finns inga uppgifter om att några personskador men det är bostäder i samma byggnad så vi måste kolla att de som bor där inte råkat illa ut, sade Torbjörn Lindqvist, i inledningsskedet.

Avspärrningarna kommer att påverka morgontrafiken för Norrköpingsborna och innan polisens tekniker kan göra en brottsplatsundersökning måste bombteknikerna konstatera att det är säkert på platsen. De kommer att anlända senare på söndagsmorgonen.

- Vi har spärrat av ett och ett halvt kvarter kring S:t Persgatan, säger Torbjörn Persson.

Någon prognos för hur länge avspärrningarna sitter uppe finns inte. Hållplatsen Spiran är avstängd tills vidare, skriver Östgötatrafiken på sin hemsida.

Vid 07 hade bombskyddet inte kommit fram till Norrköping ännu.

- Vi väntar på dem fortfarande och det är ett lite fryst läge, säger Mariana Persson, vakthavande befäl hos polisen.

Explosionen orsakade bara materiell skada och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Klockan 8.30 hade bombskyddet samt tekniker precis anlänt till platsen.

 – Nu har vi kunnat gå in på platsen där explosionen varit, säger Polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Det finns ingen prognos för när arbetet på platsen ska kunna vara klart, men vid 8.30 var det fortfarande avspärrat på platsen.

Artikeln uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om