Efter tuffare råden: Stjärnans konsert flyttas fram

Arbis skjuter upp en av sina konserter i närtid på grund av de nya tuffare råden. "Vi har tagit beslut att flytta Moneybrother till 2 december", säger John Söderström.

John Söderström är nöjesansvarig på Arbis bar & salonger.

John Söderström är nöjesansvarig på Arbis bar & salonger.

Foto: Roland Klinga

Norrköping2020-10-29 17:05

John Söderström är nöjesansvarig på Arbis bar & salonger. Han berättar att man haft ett möte under torsdagseftermiddagen om hur man ska förhålla sig till de skärpta lokala råden. Etablissemanget har framför allt ett evenemang i närtid. Moneybrother skulle ha spelat under fredagen.

– Den konserten har vi tagit ett snabbt beslut om att flytta fram till 2 december. Sen finns det åtminstone två inplanerade konserter, Hanna Järver (14 november) och Alice Boman (21 november) som vi först måste diskutera med bokningsbolagen innan vi fattar beslut. Det får vi göra under fredagen, säger han.

Hur känns det att förhållningsreglerna skärps?

– Det är förstås tråkigt och på ett sätt jobbigt när det är mycket fram och tillbaka. Men är det vad som krävs för att komma till rätta med smittan så följer och respekterar vi det.

På Östgötateatern kom beslutet om tuffare lokala rekommendationer för att bekämpa covid-19 inte helt som en överraskning. Man har förberett sig för olika scenarier. Marknads- och kommunikationschefen på Scenkonst Öst, Cilla Holmqvist, säger så här:

– Vi har ju egentligen inget inplanerat förrän tidigast 19 november. Så det finns just nu inga planer på att ställa in något. Vi följer givetvis de lokala rekommendationer som finns och går tillbaka till 50 personer. Det är det jag kan säga nu. Är det så att människor känner sig osäkra och inte vill gå på något betalar vi givetvis tillbaka för biljetten, säger hon.

Vi har utan resultat sökt Louis De Geer Konsert & Kongress för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!