De stod med vatten upp till låren i garagen

Regnovädret slog till med full kraft på tisdagskvällen och många fick översvämningar. På Slåttergatan var det fullt både i källare och garage.

Jenny Bard plockar upp saker som flutit runt i garaget.

Jenny Bard plockar upp saker som flutit runt i garaget.

Foto: Thomas Möller

Norrköping2023-08-15 21:31

Det kraftiga regnväder som drog fram över Norrköping på tisdagskvällen ställde till problem på många platser. Ett av flerbostadshusen på Slåttergatan drabbades hårt.

– Det var en boende i husen som upptäckte att det stod massor med vatten utanför våra garageportar. Då visste man vad som väntade. Vi har haft översvämningar här i huset flera gånger, säger Jenny Bard som bor i den aktuella fastigheten.

När vi är på plats har vattnet sjunkit undan något, mycket tack vare de boende som frenetiskt rensar alla brunnar med det de har till hands.

– Brandkåren och fastighetsjouren säger att de inte har tid att komma, säger en av dem som rensar för fullt i en brunn.

undefined
Jenny Bard plockar upp saker som flutit runt i garaget.

Jenny Bard pekar på en av hyllorna i deras garage och visar på hur högt vattnet stod strax innan. 

– Min man har sin motorcykel i garaget och han kunde på något sätt lyfta upp den för hand så att jag kunde ställa under en lyft så den kom ur vattnet. 

Inne i deras garage flyter sakerna omkring. De som har granngaraget hade sin bil stående i garaget när vattnen strömmade in. Mycket talar för att vattnet nu trängt in i bilen.

Inne i källaren som går under huset råder febril aktivitet. Flera boende går i strumplästen och skyfflar vatten för fullt, andra bär undan det som går att rädda från sina källarförråd.

undefined
Garagen blev rejält översvämmade. Vattnet stod högt både inomhus och utomhus.

– I början nådde vattnet ända upp till dörrhandtaget på källardörren. 

– Tyvärr är det känt att det blir översvämningar här när det kommer mycket regn. Vi tycker att fastighetsägaren inte rensar brunnarna tillräckligt ofta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!