Projektledaren efter trafikkaoset: "Olyckligt"

Timslånga köer. Inställda semestrar. Det blev resultatet av Trafikverkets beläggningsarbete på E4:an mellan Norrköping och Nyköping under måndagen. Nu kommenterar den ansvarige på myndigheten trafikkaoset.

Bakom måndagens kökaos på E4:an står Andreas Borg, projektledare på Trafikverket.

Bakom måndagens kökaos på E4:an står Andreas Borg, projektledare på Trafikverket.

Foto: Magnus Grimstedt

Norrköping2024-07-09 12:32

Kilometerlånga köer ringlade under måndagen mellan Norrköping och Nyköping. Anledningen var att E4:an södergående riktning asfalterades om mellan trafikplatserna Gammelsta till Stavsjö. Bakom beslutet att förlägga arbetet dagtid i semestertider stod projektledaren Andreas Borg.

– Det känns väldigt olyckligt såklart, det är inte kul att sitta i kö i flera timmar, säger Andreas Borg, på Trafikverket.

undefined
Beläggningsarbetet stoppade upp trafiken och bilister fick köa i flera timmar för att komma fram.

För att undvika att påverka morgonpendlarna lades arbetet till att starta vid niotiden igår morse och trafiken leddes om via väg 800. Men köerna blev större än vad Trafikverket, med Andreas Borg i spetsen, befarat och fram på eftermiddagen hade flera trafikanter suttit i kö i flera timmar. Elin Hansen, som Sörmlands nyheter har pratat med, fick ställa in sin semester på Västkusten på grund av förseningen.

undefined
Trafiken leddes om längs med väg 800, men trots det växte sig köerna långa.

Nu ändrar Trafikverket beslutet och förlägger beläggningsarbetet nattetid istället.

– Vi väger alltid framkomligheten i trafiken mot vägarbetarnas arbetsmiljö, för deras skull är det bättre att arbetet sker dagtid. Nu med facit i hand skulle vi ha lagt det här beläggningsarbetet nattetid från början, säger Andreas Borg.

Det har väckts kritik mot att ni inte insåg det redan från början. Hur ser du på den kritiken?

– Ja, i efterhand är den ju befogad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!