Ökad polisiär närvaro under Augustifesten

Hotbilden mot Sverige har ökat till följd av koranbränningarna och polisen har uppmanat till vaksamhet i samband med publika evenemang. Det gäller även Augustifesten i Norrköping.

Norrköping 16 augusti 2023 18:16

Sverige har gått från ett legitimt till ett prioriterat mål för terrordåd, enligt Säkerhetspolisen, sedan terrorgruppen al-Qaida uppmanat anhängare till att begå terrorattentat mot Sverige efter koranbränningarna.

Under onsdagen drog Augustifesten igång i Norrköping och festivalen håller på fram till lördagen. Med anledning av det försämrade säkerhetsläget har polisen en ökad närvaro under årets upplaga av festivalen. Besökare uppmanas även till vaksamhet.

undefined
Polisen har ökad bemanning under festivalen efter hoten mot Sverige.

– Vi har ingen känd riktad hotbild mot Norrköping, det är snarare ett generellt hot mot Sverige från vissa grupper. Som besökare kan man tänka sig ha lite skärpt vaksamhet. Det innebär att om du som besökare upptäcker något som inte känns riktigt bra, till exempel en väska utan ägare, ska man kontakta oss eller arrangörens vakter, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Han berättar vidare att polisen har ökad bemanning under festivalen.

– Det är en väl avvägd insats som vi har byggt upp tillsammans med arrangören. Vi kommenterar inte exakt vilken personal och hur insatsen ser ut, men det kommer att finnas uniformerad personal som du alltid är välkommen att prata med, säger Johnny Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa