Fler häktade i dubbelmordsutredning

En 19-åring häktades i fredags misstänkt för medhjälp till mord. Därmed är tre personer frihetsberövade efter dubbelmordet i Hageby i början av juni.

Två av de misstänka för inblandning i dubbelmordet i Hageby i början av juni bor i närheten av mordplatsen.

Två av de misstänka för inblandning i dubbelmordet i Hageby i början av juni bor i närheten av mordplatsen.

Foto: Ulf Wigh/Christian Ströberg/Hedvig Nittve/Fredrik Nygren

Norrköping2024-07-01 19:00

Nyheten i korthet

  • Tre personer, inklusive en 19-åring, är nu häktade i samband med dubbelmordet i Hageby, Norrköping, i början av juni.
  • Den misstänkte 19-åringen greps i Navestad och nekar till brott. En annan misstänkt, också 19 år, greps kort efter morden och en tredje person häktades den 13 juni.
  • Polisen och åklagaren fortsätter utredningen och försöker kartlägga de häktade personerna och eventuella ytterligare inblandade i mordet.

Mannen greps i början av förra veckan på en adress i Navestad i Norrköping där han bor tillsammans med sin familj. 19-åringen har inte tidigare dömts för några brott. Försvarsadvokat Veronica Bentzer är fåordig om förundersökningen, men säger: 

– Min klient förnekar brott, säger hon. 

Det var vid midnatt den 3 juni som två personer sköts ihjäl i en lägenhet på Grundläggaregatan i Hageby. 

Männen dödades med ett automatvapen, av typen Kalashnikov och sköts ihjäl med flera skott. Den misstänkte skytten, som också är 19 år, flydde genom en altandörr men greps i närheten av mordplatsen en halvtimma senare. 

Mordvapnet hittades i området på en parkeringsplats vid Arkösundsvägen.  

undefined
Utredningsledare Jan Staaf berättar att polisen försöker hitta bevis som kan leda fram till åtal mot inblandade i dubbelmordet. En av de häktade är tidigare dömd för att ha attackerat polisen i samband med påskupploppen 2022.

Den 13 juni häktades ytterligare en person, vars identitet är sekretessbelagd på grund av koppling till kriminella gäng. NT:s kartläggning visar att det handlar om en snart 20-årig man från Norrköping som bor i området där dubbelmordet skedde. 

Han dömdes förra året för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter att ha attackerat polisen med minst fyra stenar under de så kallade påskupploppen i Norrköping 2022. 

undefined
Mordutredningen leds tillfälligt av kammaråklagare Karin Sandén.

Mordutredningen leds tillfälligt av kammaråklagare Karin Sandén. 

– Utredningen fortsätter med att kartlägga de häktade personerna, säger hon. 

Polisens utredningsledare Jan Staaf skriver i ett sms till Norrköpings Tidningar att de försöker se om det finns fler inblandade i mordet. 

Åklagare Karin Sandén vill inte kommentera om det är aktuellt med fler gripanden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!