Så sent som i januari meddelade ägaren Everysport Group att den stora padelhallen Every Padel på Kieselgatan ska stängas. Bara ett år efter invigningen. Ännu ett offer för den allt tuffare konkurrensen om padelspelarna. Men nu träder en ny ägargrupp in i handlingen för att driva verksamheten vidare. I samband med övertagande byter Every Padel namn till Peking Padel.
En av de nya ägarna är nuvarande hallchefen Brian Bohannan. En roll som han fortsätter i.
– Det har gått väldigt fort och det var faktiskt först under torsdagen de sista bitarna med hyresvärden föll på plats. Men nu blir det full fart framåt. Vi börjar driva hallen redan från och med den 1 april, på lördag alltså. Det var ju sagt att Every Padel skulle vara ute ur bilden senast den siste juni. Nu blev det betydligt tidigare än så och det har de säkert ingenting emot. De är bara tacksamma att vi tar över, säger Brian Bohannan som anställdes som hallchef den 1 november.
Övriga ägare i Peking Padel är Pär Eriksson och Mika Turunen. Ytterligare något eller några namn kan tillkomma i ägargruppen.
– En av anledningarna till att vi ville ta över snabbt var att ryktet började spridas att hallen skulle slå igen inom kort. Genom en snabb affär vill vi få stopp på det negativa snacket. Nu kommer vi istället att satsa och tror stenhårt på verksamheten och sporten. Visst, vissa padelhallar har problem men samtidigt upptäcker allt flera sporten. Många nya spelare kommer in och vill testa att spela, säger Brian Bohannan.
Ännu återstår vissa detaljer innan det är Peking Padel "på riktigt".
– Ja, vi har inte hunnit få upp våra egna skyltar ännu. Men det kommer, säger Brian Bohannan vidare.
– Dessutom ska vi anställa tränare och personal. Vi vill utöka verksamheten men allt stannade upp när Every Padel meddelade att de skulle dra sig ur. Vi tappade lite tid. Men nu satsar vi, bland annat vill vi erbjuda bättre öppettider.
Även Pär Eriksson, som beskriver sin roll som "tillbakadragen", tror på satsningen med Peking Padel.
– Absolut. Ryktet om padelsportens död är överdrivet. Det finns fortfarande folk som vill börja spela. Och hallen är såpass fin och ny att det vore ett rent resursslöseri om den inte utnyttjades, säger han.
Fastigheten på Ingelsta är på nästan 4 000 kvadratmeter och innehåller tio banor inomhus och ytterligare fyra utomhus.