Dramatiska scener vid Gamla fängelset

En helikopter har under fredagen hovrat på låg höjd över det Gamla fängelset i centrala Norrköping.

På låg höjd hovrade helikoptern över det gamla fängelset i Norrköping.

På låg höjd hovrade helikoptern över det gamla fängelset i Norrköping.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2019-03-29 13:27

Flera läsare hörde av sig under fredagsförmiddagen om att något konstigt pågick vid fängelset. En helikopter sågs ligga och hovra på mycket låg höjd och linor hängde ned från den in på fängelsegården. Någon läsare såg även en man med vapen som hängde ut ur helikoptern.

Hade fängelset varit i drift hade man kunnat tro att det rörde sig om en brutal fritagning av någon av de intagna.

Ljudet från helikopterns rotor var kraftigt och det fick många att stanna upp för att se vad som försiggick. Det visade sig att det var ett filmteam som var på platsen för att spela in en av scenerna till den fjärde säsongen av den populära tv-serien "Gåsmamman", något som produktionsbolaget bekräftar vi e-post. Flera elever vid en närbelägen skola upplevde det som hotfullt då man inte fått någon information innan om att en tv-inspelning skulle genomföras på fredagen.

Helikoptern anlände till Norrköping tidigt i morse och stod uppställd vid tennisbanorna vid Himmelstalund innan tv-inspelningen startade vid lunchtid.

"Gåsmamman" är en svensk dramaserie som har Alexandra Rapaport i huvudrollen. Serien har sitt ursprung i en nederländsk dramaserie från 2010.

Alexandra Rapaport spelar en ägare av en marina i Stockholm som dras in den kriminella undre världen för att rädda sin familj.

Premiär för den nya säsongen av serien ska ske under 2019. Den produceras av Bigster, produktionsbolaget som ägs av bland andra Alexandra Rapaport.

Innan själva filmningen vid fängelset stod helikoptern i väntläge vid Himmelstalund.
Innan själva filmningen vid fängelset stod helikoptern i väntläge vid Himmelstalund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om