"Det kändes som vi skulle komma sist"

Trots motgångar lyckades laget leverera. Vi har träffat De Geer-eleverna som tävlade i "Sveriges vildaste restaurangskola".

Ida Karlsson, Maja Rupp, Moira Rämsberg och Sandra Schulze Britse slutade på en andra plats.

Ida Karlsson, Maja Rupp, Moira Rämsberg och Sandra Schulze Britse slutade på en andra plats.

Foto: Jakob Gromer

Norrköping2019-12-13 16:00

Tävlingen "Sveriges vildaste" är avgjord och laget från De Geergymnasiet slutade på en andraplats. Laguppställningen bestod av fyra tjejer, Moira Rämsberg, Maja Rapp, Ida Karlsson och Sandra Schulze Britse. Moira och Ida ansvarade för matlagningen, medan Maja och Sandra ansvarade för dukningen. Tjejerna berättar att de är nöjda med andraplaceringen.

– Det känns jättebra. Det var mycket som gick fel och det kändes som vi skulle komma sist. Jag blev överlycklig, säger Moira Rämsberg. 

Till förrätt serverades hjort tillsammans med äpple, lingon och Karljohan. Huvudrätten bestod av vildsvin, trattkantarell, pumpa och rödbeta. Till dryck bjöd laget på en alkoholfri hemmagjord lingondricka.

– Vi testade oss fram, vi satt ner och bollade förslag för att få en bra meny. Nästan alla lärare på skolan har hjälpt till, alla har varit inblandade på något sätt, säger Maja och skrattar. 

Förutom mat och dryck var uppdukningen en del av tävlingen. Maja Rapp berättar att de valde ett jakt- och hösttema. Laget dukade bordet med träbestick och björkskivor som tallrikar. På tallriken låg också en servett formad till ett höstlöv.

– Om jag ska vara ärlig tycker jag att vår dukning var snyggast, säger Ida Larsson. 

Borde ni vunnit? 

– En liten del tycker väl det, säger Maja Rapp och skrattar.

– Jag tycker inte det, de som vann förtjänade det. Det verkade gå väldigt bra för dem, fyller Moira Rämsberg i. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!