Hon ger upp – nu säljer ägaren sin restaurang

Den veganska restaurangen Skrymslet under trappan är ute till försäljning. Drygt tre år efter öppningen väljer ägaren Michelle Bäck att försöka hitta nya intressenter till lokalen. "Hjärtat finns inte där längre", säger hon.

Michelle Bäck menar att pandemin blev en för svår kamp att vinna.

Michelle Bäck menar att pandemin blev en för svår kamp att vinna.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-01-27 05:00

I april 2020 öppnade Michelle Bäck restaurangen där hon ville servera mat utan animalier. Att öppna mitt i en pandemi visade sig vara en tuff uppgift. Nu finns inte orken längre kvar.

– Det är nog många, likt mig, som är trötta efter pandemin. Det finns inte mer att ge. Även om det har vänt så finns inte glädjen kvar. Det går bättre nu, men hjärtat finns inte där längre. Sedan känns det omöjligt med alla ökade kostnader, säger hon.

Är det extra kostsamt med tanke på att det är en vegansk restaurang?

– Det handlar mer om att jag inte tycker att det är roligt om jag skulle kompromissa med den mat jag serverar. Vi har behövt höja priserna, men ändå gått på knäna. Jag har behövt ta ett extra jobb samtidigt som jag har jobbat otroligt mycket här för att få det att gå ihop.

– Att använda sämre råvaror vill jag inte ens tänka på. Det har aldrig varit en utväg för mig.

Hur känns det?

– Det känns ganska bra ändå och vi kan sluta på topp. Nu är det folk här och de är väldigt nöjda. Det känns som ett bra ställe att sluta på.

Vad säger kunderna?

– Det klart att de tycker att det är tråkigt, men de har sett hur mycket vi har slitit och även gråtit ibland. De förstår varför det inte går längre.

Är Norrköping en för liten stad för ett så nischat koncept?

 – Ja, det är det. Vissa månader funkar det bra, men över tid så går det inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!